Artikel
Stichting Aelder Hooghe Kunsten organiseert geslaagde Natuurwerkdag

Elk jaar is er in het eerste weekend van november een nationale natuurwerkdag. Op deze 19de Natuurwerkdag hebben 14.000 vrijwilligers zich ingezet voor natuur op meer dan 563 locaties door heel Nederland. Daarmee is er een belangrijke bijdrage geleverd aan biodiversiteit.

Op 141 locaties zijn er wilgen geknot, op 40 locaties poelen schoongemaakt en op 41 locaties bollen geplant. Deze dag wordt in Drenthe georganiseerd door Landschapsbeheer Drenthe.

Stichting Aelder Hooghe Kunsten heeft zich in Aalden afgelopen zaterdag met vrijwilligers ingezet voor deze natuurwerkdag. Ze hebben bij een gedeelte van het wandelpad de Aalden Rondomme - nabij de Oostermaten - twee takkenwallen aangelegd van door de vrijwilligers gesnoeide elzen, berken en ander opschot. Deze afscheiding van alleen takken en bladeren verrijkt de bodemhuishouding. Je kan meteen je snoeihout kwijt en creëert tevens een mooie schuilplaats voor kleine dieren.

Tevens zijn er 15 vogelhuisjes opgehangen in de hoop dat vele koolmezen en andere vogels die deze onderkomens gaan bewonen en de larven van de door ons gevreesde processierups zullen opeten.

De vrijwilligers hebben een heerlijke buitendag in de natuur gehad. Dit alles is in overleg met Wilfried Reuvers, Landschapsbeheer Drenthe en de gemeente Coevorden tot stand gekomen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 november 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Harrie Hartemink geniet na van spectaculair verjaardagsfeest

Harrie Hartemink mocht afgelopen week alweer 35 kaarsjes uitblazen. De bewoner van Woongroep Zweeloo kan terugblikken op een onvergetelijk verjaardagspartijtje. Tot zijn grote verrassing werd hij opgehaald door een colonne van&nbs...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder

Wezuperbrug krijgt nieuwe brug

Op donderdag 27 februari voorlichtingsbijeenkomst in dorpshuis. Donderdagavond zullen vertegenwoordigers van de gemeente Coevorden een presentatie verzorgen over de aan te leggen nieuwe brug over het Ora...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder

Eikenprocessierupsen kunnen komende zomer Zweeloo maar beter mijden

Dat de eikenprocessierupsen oprukken, moge genoegzaam bekend zijn. Ook Zweeloo ontkwam de afgelopen jaren niet aan de opmars van deze jeuk veroorzakende beestjes. Daar moeten we komende zomer iets aan doen, b...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder
Willekeurige foto