Artikel
Extra ambulancepost in Zweeloo

UMCG Ambulancezorg opent vanaf 1 januari a.s. een extra ambulancepost in Zweeloo. Op dit moment wordt er met de gemeente Coevorden gekeken naar twee mogelijke locaties.

De extra ambulance wordt onder meer ingezet om de sluiting van de spoedeisende hulpposten in Hoogeveen en Stadskanaal op te vangen. UMCG Ambulancezorg wil met de extra post in Zweeloo de aanrijtijden verkorten. “Dit willen wij doen door in Zweeloo een extra post te plaatsen”, zegt Japke Grit.

De woordvoerder van UMCG Ambulancezorg laat weten dat er naar gestreefd wordt om binnen vijftien minuten na melding bij een noodgeval ter plaatse te zijn. "In Zweeloo hebben we een strategische plek in de regio beschikbaar waar de ambulance kan worden gestationeerd en waar we in noodgevallen snel kunnen uitrukken." 

Vanaf 1 januari a.s. is de ambulancepost in Zweeloo operationeel. "Overigens is er al wel een extra ambulance beschikbaar, die vanaf  afgelopen week beschikbaar is. Deze ambulance start tot 1 januari a.s. de dienst vanuit Hoogeveen en wordt na de jaarwisseling naar alle waarschijnlijkheid naar Zweeloo overgeplaatst", aldus Japke Grit.

Er wordt gestart met een avonddienst, van 15:00 uur tot 23:00 uur. “De ontwikkelingen worden continue gemonitord. We streven ernaar dat de diensten vanaf de nieuwe locatie in Zweeloo gaandeweg verder worden uitgebreid.”

Een nieuwe ambulance van UMCG Ambulancezorg voor de dienst in Zweeloo. (Foto: UMCG Ambulancezorg)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 november 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

De Gazelle voorspelt: het wordt een strenge winter

Eigenlijk hebben we thuis genoeg klusjes te doen, vertrouwen we de Gazelle toe. Maar ja…. de stikstofuitspraak van de Raad van State gooit roet in het eten. We zullen de ham...

dinsdag, 12 november 2019

Lees verder

Vrijwilligers gezocht in Meppen voor zaterdag 16 november

Werkgroep Anti Eikenprocessierupsen van Bermbeheer Meppen plant bloembollen. Zoals jullie waarschijnlijk al weten is Bermbeheer Meppen een actie gestart tegen de Eiken Processierupsen in het dorp. Daarvoor hebben we 12.000 a 1...

dinsdag, 12 november 2019

Lees verder

Lawaaioptocht bij De Schutse tijdens protestactie onderwijs

In Aalden deden afgelopen woensdag niet alleen de leerkrachten mee aan een protestactie in het onderwijs. Ook leerlingen van cbs De Schutse lieten letterlijk van zich horen. Samen met de lee...

dinsdag, 12 november 2019

Lees verder
Willekeurige foto