Artikel
Extra ambulancepost in Zweeloo

UMCG Ambulancezorg opent vanaf 1 januari a.s. een extra ambulancepost in Zweeloo. Op dit moment wordt er met de gemeente Coevorden gekeken naar twee mogelijke locaties.

De extra ambulance wordt onder meer ingezet om de sluiting van de spoedeisende hulpposten in Hoogeveen en Stadskanaal op te vangen. UMCG Ambulancezorg wil met de extra post in Zweeloo de aanrijtijden verkorten. “Dit willen wij doen door in Zweeloo een extra post te plaatsen”, zegt Japke Grit.

De woordvoerder van UMCG Ambulancezorg laat weten dat er naar gestreefd wordt om binnen vijftien minuten na melding bij een noodgeval ter plaatse te zijn. "In Zweeloo hebben we een strategische plek in de regio beschikbaar waar de ambulance kan worden gestationeerd en waar we in noodgevallen snel kunnen uitrukken." 

Vanaf 1 januari a.s. is de ambulancepost in Zweeloo operationeel. "Overigens is er al wel een extra ambulance beschikbaar, die vanaf  afgelopen week beschikbaar is. Deze ambulance start tot 1 januari a.s. de dienst vanuit Hoogeveen en wordt na de jaarwisseling naar alle waarschijnlijkheid naar Zweeloo overgeplaatst", aldus Japke Grit.

Er wordt gestart met een avonddienst, van 15:00 uur tot 23:00 uur. “De ontwikkelingen worden continue gemonitord. We streven ernaar dat de diensten vanaf de nieuwe locatie in Zweeloo gaandeweg verder worden uitgebreid.”

Een nieuwe ambulance van UMCG Ambulancezorg voor de dienst in Zweeloo. (Foto: UMCG Ambulancezorg)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 november 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Harrie Hartemink geniet na van spectaculair verjaardagsfeest

Harrie Hartemink mocht afgelopen week alweer 35 kaarsjes uitblazen. De bewoner van Woongroep Zweeloo kan terugblikken op een onvergetelijk verjaardagspartijtje. Tot zijn grote verrassing werd hij opgehaald door een colonne van&nbs...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder

Wezuperbrug krijgt nieuwe brug

Op donderdag 27 februari voorlichtingsbijeenkomst in dorpshuis. Donderdagavond zullen vertegenwoordigers van de gemeente Coevorden een presentatie verzorgen over de aan te leggen nieuwe brug over het Ora...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder

Eikenprocessierupsen kunnen komende zomer Zweeloo maar beter mijden

Dat de eikenprocessierupsen oprukken, moge genoegzaam bekend zijn. Ook Zweeloo ontkwam de afgelopen jaren niet aan de opmars van deze jeuk veroorzakende beestjes. Daar moeten we komende zomer iets aan doen, b...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder
Willekeurige foto