.

.

 

.

Richard Speelman (21) voor stageperiode naar zonovergoten Malta

Steeds meer studenten gaan op stage naar het buitenland. Ook Richard Speelman uit Aalden pakt eind deze week de koffers en verblijft bijna een half jaar op het zonovergoten Malta. De motivatie voor een stageperiode in het buitenland was voor Richard, die aan de Hanzehogeschool in Groningen de opleiding Facility Management volgt, in meerdere opzichten groot.

De 21-jarige Aaldenaar zit nu in het tweede jaar van zijn studie. “Ik begin deze maand aan het tweede semester en dat is ingeruimd voor stage. Het is niet verplicht om naar het buitenland te reizen, maar door de positieve verhalen van andere studenten heb ik de knoop snel doorgehakt en me aangemeld voor een stage van een halfjaar op Malta.”

Richard had ook andere opties. “Er zijn plekken over de hele wereld waar je stage kan lopen. Ik heb voor Malta gekozen omdat je daar met de Engelse taal goed uit de voeten kunt. Bovendien op reisafstand van Nederland ligt zodat familie en vrienden gelegenheid hebben om langs te komen én je in aanmerking komt voor de Erasmusbeurs. Het zonovergoten klimaat mag uiteraard ook niet vergeten worden, want dat is heel mooi meegenomen.”

Richard gaat aan de slag als stagiair op de inkoopafdeling van BD Electronics. “Dit bedrijf is leverancier van elektronische onderdelen en heeft klanten over de hele wereld. Ik laat het een beetje op me af komen en hoop dat ik dit leuk en uitdagend ga vinden. De stage duurt vijf maanden met een optie om eventueel – als het beide partijen bevalt – er een zesde maand aan vast te knopen.”

Na de afronding van de stage op Malta volgen er voor Richard nog twee studiejaren. “Op dit moment heb ik nog niet exact voor ogen wat ik hierna ga doen. Facility Management is een heel brede opleiding. Wellicht wil ik me via een Master nog specialiseren op het terrein van marketing, financieel en recht. Dat zijn vakken die mij het meest aanspreken.”

Eerlijk is eerlijk: het is voor Richard lastig om Aalden en omstreken een halfjaar achter zich te laten. “Dit geeft zeker mixed feelings. Heel cliché: ik ga mijn familie en vrienden uiteraard het meeste missen. Het is wel even schakelen van bijna elke dag of elke week elkaar zien en na volgende week bijna een halfjaar niet. Dat geldt ook voor het studentenleven in Groningen. En niet in de laatste plaats het voetbal in Sweel. Vooral nu het ook zo goed gaat en we echt kunnen meestrijden met het kampioenschap.”

Richard kan de komende maanden overigens rekenen op het nodige bezoek uit Nederland. “Mijn ouders en broertje komen in de meivakantie langs en ook vrienden hebben plannen voor een korte trip naar Malta. Ik hoef gelukkig dus niet iedereen een halfjaar te missen…...”

Ook in Malta staat sporten hoog op het prioriteitenlijstje van Richard. “Ik heb al beetje research gedaan naar de mogelijkheden. In competitieverband voetballen wordt lastig omdat een overschrijving maanden kan duren op Malta. Ik neem mijn voetbalschoenen natuurlijk wel mee, want er zijn voldoende vriendenteams waar ik mee kan spelen. Verder zal ik ook regelmatig in de sportschool te vinden zijn.. want ik wil toch weer fit weer uit Malta komen.”


Richard Speelman is niet alleen student en voetballer, maar ook succesvol atleet. De 21-jarige Aaldenaar hier op archieffoto in actie tijdens de Aalden Rondomme.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 februari 2020

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel