Artikel
Bridgeclub blij dat vertrouwde accommodatie én gastvrijheid behouden blijft
Fanatieke bridgers Lodgi laten pakjesavond voor wat het is: bridgen als surprise ! Sinterklaasavond of niet: bridgeclub Lodgi had op 5 december in het sfeervolle grandcafé LiBo gewoon haar competitieavond. Lodgi is één van de langst bestaande bridgeclubs in Nederland en kruist iedere veertien dagen de degens met elkaar. Zelfs op pakjesavond……en dat tekent het fanatisme van de bridgers!

“Gedurende de herfst- en wintermaanden zijn we met dit denkspel doende. Ooit is dit ontstaan omstreeks 1937 uit een herensociëteit. Deze mannen hadden ook een naam bedacht “Lichamelijke Ontspanning door Geestelijke Inspanning”, zegt Geert Kwant, die al meer dan veertig jaar lid is.

Denksport met emoties
Voor de geboren en getogen Aaldenaaar is bridge een heel leuk tijdverdrijf. “Bridge is een echte denksport, maar wel met emoties. Het is fascinerend omdat je er steeds beter in wordt. Samen met je partner wil je steeds het beste uit je kaarten halen. Daarnaast is het een sociaal gebeuren, maar wel competitief. Net als met schaken en dammen bedenk je steeds hoe je daarbij ook het beste kunt opbieden tegenover de tegenstander."

Promotor bridgen
Volgens de 77-jarige Kwant heeft Lodgi jarenlang aan de weg getimmerd, met een stabiel ledental van rond de veertig bridgers. “Altijd heeft Lodgi zich staande gehouden in de Zweeler gemeenschap. Ook promotor van de organisatie van regiowedstrijden met de buurgemeentes. Hoogtepunten in het clubbestaan zijn de Boerendeeldrives in Oud Aalden. Daar werd zelfs landelijke bekendheid mee vergaard.”

Grandcafé in Aalden blijft vaste en vertrouwde stek
“Als vereniging zijn wij vereerd dat we onze kaartavonden bij grandcafé LiBo mogen voortzetten. Jarenlang was voor ons het Wapen van Aelden de vaste stek, maar gelukkig behouden we onze vertrouwde en gezellige accommodatie. Binnen onze club staat de informele sfeer hoog in het vaandel, maar er is wel degelijk een onderlinge strijd naar het jaarlijkse Kampioenschap”, weet Kwant uit ervaring.

Alle leeftijden én uitdagend is het zeker!
Bridge is voor alle leeftijden en kan dus ook op hoge leeftijd nog worden uitgeoefend. “De vereniging kan en heeft in het verleden cursussen georganiseerd. Bij voldoende belangstelling zijn daartoe ook nu de mogelijkheden. Als deelnemer speel je met een vaste partner. Je speelt op een avond 24 of  28 spellen. Zo maak je een avond vol in 6 of 7 rondes, uitdagend is het zeker.  Aan het eind van de avond berekend een computer hoe de paren onderling hebben gestreden. Thuisbridge is ook een mooie tijdsinvulling en het geeft je brein een actieve impuls”, aldus Kwant.

Lidmaatschap
De in een gezellige en informele sfeer gehouden speelavonden zijn op donderdagavond om de twee weken. Voor het lopende seizoen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor nieuwe leden. Zijn er onder de lezers bridgeliefhebbers die geïnteresseerd zijn om lid te worden van Lodgi? Neem dan voor meer informatie contact op met: voorzitter Jan Dubbelhuis ( email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) of met secretaris Simone Meijer (email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Het is een mooi gezicht de bridgers van Lodgi geconcentreerd bezig te zien met het moeilijke spel van bieden en spelen. Geert Kwant met bridgepartner Henriëtte Kocks in 'duel' met de routiniers Jaap Kolk en Bob van Amstel. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 10 december 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Nieuwe voorzitter Anita Klingenberg is trots op vv Sweel

Sweel krijgt met de aanstelling van Anita Klingenberg als voorzitter een volledig vrouwelijk dagelijks bestuur, met naast Klingenberg bestuurslid facilitaire zaken Hester Pronk, penningmeester Geesje Meijerink en secretaris Angela Berkhof....

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Zwemseizoen 2020 alweer voorbij!

Het zit er weer op, het zwemseizoen 2020 is alweer voorbij! Een seizoen dat vanwege de COVID-19 de boeken in gaat als één van de meest bijzondere seizoenen ooit. Na goe...

dinsdag, 15 september 2020

Lees verder

Corona-teststraat in Zwembad Zweeloo

Baantjeszwemmen in stijl afgesloten. Het zwemseizoen verliep, door de corona, anders dan verwacht en gewenst. Geen Fair Leef. Aanvankelijk bad gesloten. Uiteindelijk maatregelen. En toen kon het gelukkig weer: het zwemwat...

dinsdag, 8 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto