Artikel
De 14e editie van Aalden Rondomme, het is alweer bijna zover.....!

Bijna 100 vrijwilligers in touw voor populaire Nieuwjaarsloop. Het aftellen is begonnen! Op zaterdag 11 januari a.s. klinkt het startschot van de 14e editie van de Aalden Rondomme.

Met bestuurslid Corine Kuper blikken we alvast vooruit op de populaire Nieuwjaarsloop. “We hebben de afgelopen maanden uiteraard de nodige voorbereidingen getroffen om er weer een geslaagd evenement van te maken! De laatste puntjes worden op de i gezet en het is mooi om te zien dat vele hardlopers zich al veel voorbereiden op dit mooie evenement.”

Clinics voor de jeugd
‘Een goed begin is het halve werk’ en ‘jong geleerd is oud gedaan’, daarom staat ook dit jaar weer een clinic voor kinderen op onze agenda. Op woensdag 8 januari zullen de kinderen van L.O.L. Kinderopvang, Kinderwereld, De Anwende en De Schutse - net als afgelopen woensdag - worden getraind door Gerrit Voortman en Wilfried Reuvers. De twee routiniers zullen de kinderen de basisbeginselen van het hardlopen uitleggen en verder geeft het tweetal voedingsadvies voor deze loop.

Belangrijk speerpunt
"Na het passeren van de finishlijn op 11 januari ontvangen de kinderen ook een prachtige medaille, iets waarop ze trots kunnen zijn! Meedoen is belangrijker dan winnen. Dat meedoen blijft een belangrijk speerpunt van onze organisatie. Zo inclusief mogelijk en in de breedste zin van het woord. Zo bieden wij ook jaarlijks een plaats voor de G-loop, voor deelnemers met een verstandelijke of lichamelijke beperking", aldus Corine.

Saamhorigheid
De organisatoren kijken uit naar de deelnemers die ze jaarlijks terugzien, maar blijven ook genieten van nieuwe gezichten en daarnaast van de vele dorpsgenoten die niet alleen voor winst gaan, maar ook voor de gezelligheid en de saamhorigheid. Voor iedereen is er een categorie, van wandelaar tot wedstrijdloper. Om 13:00 uur zal het startschot van de wedstrijdloop door wethouder Huizing van de gemeente Coevorden worden gegeven. 

Investeringen
Met een leuke duit in het zakje vanuit Club Support van de Rabobank is het aangenaam en verantwoord om investeringen te doen. "Zo hebben we dit jaar een eigen start- en finishboog, nieuwe bewegwijzering en zult u het bestuur ook in nieuwe jassen zien. Daarnaast is gewerkt aan de route. Het ligt er goed bij en zal de komende weken extra worden onderhouden."

Ronald Braam nieuw bestuurslid
Het stichtingsbestuur van Aalden Rondomme kent met Wilfried Reuvers, André Prakken, Jaap Haan, Astrid Bos, Peter Timmer en Corine Kuper vertrouwde gezichten. "Aangezien Peter vanwege andere verplichtingen niet meer tijdens de hardloopcross aanwezig kan zijn, waren we op zoek naar uitbreiding. We zijn dan ook blij met de benoeming van Ronald Braam als nieuw bestuurslid. Peter blijft overigens op afstand wel met raad en daad beschikbaar." 

Vrijwilligers, sponsoren en supporters
De organisatie bedankt alvast alle vrijwilligers, sponsoren en supporters die altijd klaar staan om deze loop tot een succes te maken! "Sommige staan al vanaf de eerste editie voor ons klaar, maar jaarlijks treffen we ook nieuwe fanatiekelingen! Fijn dat we het samen kunnen doen en dat we op uw steun mogen rekenen. Dit is wat de Aalden Rondomme zo uniek maakt!", aldus Corine Kuper. 

Het is van, voor en door ons allemaal! Tot ziens op zaterdag 11 januari a.s. tijdens de 14e editie! Kijk voor info in inschrijving op www.aaldenrondomme.nl

Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 december 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Nieuwe voorzitter Anita Klingenberg is trots op vv Sweel

Sweel krijgt met de aanstelling van Anita Klingenberg als voorzitter een volledig vrouwelijk dagelijks bestuur, met naast Klingenberg bestuurslid facilitaire zaken Hester Pronk, penningmeester Geesje Meijerink en secretaris Angela Berkhof....

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Zwemseizoen 2020 alweer voorbij!

Het zit er weer op, het zwemseizoen 2020 is alweer voorbij! Een seizoen dat vanwege de COVID-19 de boeken in gaat als één van de meest bijzondere seizoenen ooit. Na goe...

dinsdag, 15 september 2020

Lees verder

Corona-teststraat in Zwembad Zweeloo

Baantjeszwemmen in stijl afgesloten. Het zwemseizoen verliep, door de corona, anders dan verwacht en gewenst. Geen Fair Leef. Aanvankelijk bad gesloten. Uiteindelijk maatregelen. En toen kon het gelukkig weer: het zwemwat...

dinsdag, 8 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto