.

.

 

.

Coronacrisis zet ook streep door paasvuren

Jeugdsoos Zweeloo schuift plannen voor groots paasvuur noodgedwongen een jaar op. Om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, gaan de paasvuren in Drenthe dit jaar niet door. Dat heeft het Regionaal Beleidsteam afgelopen vrijdag besloten. In dat team werken de twaalf Drentse burgemeesters samen. Op veel plekken – ook in onze dorpen - zou de opbouw van paasvuren dit weekend beginnen, maar dat kan dus niet doorgaan. Ook teleurstellend nieuws voor de Jeugdsoos Zweeloo. Het bestuur had een groots paasvuur in de steigers staan, maar dat plan gaat nu een jaar de ijskast in. 
Begrip voor beslissing
De organisatie van het paasvuur was dit jaar door Dorpsbelangen Aalden en Dorpsbelangen Sweel in handen gelegd van de jeugdsoos in Zweeloo. Het bestuur moest er nog even niet aandenken om het evenement te annuleren, maar het bericht van afgelasting kwam niet als een verrassing. "Heel spijtig, maar uiteraard hebben we alle begrip voor deze beslissing"’, zegt bestuurslid Twan Jalving van de jeugdsoos. Panklaar draaiboek Het draaiboek was panklaar: zaterdagavond 11 april a.s. zou de bult bij ‘t Alterbarg in de hens gaan. De jeugdsoos wilde de jeugd en andere belangstellenden een prachtig schouwspel bieden. Voorafgaand aan het paasvuur stond er voor de leerlingen van de basisschool een fakkeloptocht op de rol. Vanaf de parkeerplaats bij ouderencentrum De Korenhof zou de stoet in optocht naar het paasvuur lopen.
Themafeest rond paasvuur
Twan Jalving laat weten dat dit jaar alles uit de kast zou worden gehaald om een veilig en vooral ook gezellig paasvuur te realiseren. Tientallen jongeren waren de afgelopen periode druk bezig om dit voor elkaar te krijgen. Ook stond voor 28 maart en 4 april een inzamelingsronde van snoeihout op de rol. Rondom het paasvuur zou een themafeest worden georganiseerd. Als de stapel vakkundig in de brand was gestoken, zou er gelegenheid zijn voor ontspanning en sociale contacten. Voor bezoekers zou een warme hap en drankjes worden geserveerd en verder was er dj ingehuurd voor de muzikale omlijsting. “Het beloofde een fraai schouwspel te worden. We hoopten op deze wijze als jeugdsoos een feel good gevoel te realiseren en een bijdrage te leveren aan een mooi folkloristisch gebeuren. Van uitstel komt bepaald geen afstel, want volgend jaar pakken we dit weer op”
Net als veel andere activiteiten gaat ook het paasvuur in onze dorpen dit jaar niet door. (Archieffoto: Monique Jonkman-Koolen) Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 maart 2020  

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel