Artikel
Aalden Rondomme: “Iedere hardloper moet dit een keer meemaken…..!”
“In onze agenda staat al een aantal hardloopwedstrijden gepland. Sommige weten we al maanden van tevoren: de Aalden Rondomme is er zo een. Niet alleen voor een snel parcours, maar vooral ook vanwege de prachtige routes door de landschappelijke omgeving en de uitstekende organisatie.

Een loop die iedere hardloper een keer moet meemaken!” Het is een prachtig compliment van twee trouwe deelnemers en doorgewinterde hardlopers aan het adres van het stichtingsbestuur en de ruim honderd vrijwilligers.

Veel energie
Afgelopen zaterdag bleek eens te meer dat de hardloopscross na veertien edities is uitgegroeid tot een populaire winterklassieker. Aalden Rondomme is ook een jaarlijks weerzien met vele hardloopvrienden. Hardlopen verbroedert en is onbetwist goed voor de gezondheid.  We zagen zoveel blije gezichten van de deelnemers die over de finish kwamen. Vrijwel niemand krijgt onderweg te maken met een inzinking. Geen moed in de schoenen of pap in de benen. De rust en de ruimte van de omgeving geeft juist veel energie. Voor velen is Aalden Rondomme echt een feestje! Bij vrijwel geen enkele runner is er zaterdagmiddag op zowel de 6,50 als 10 kilometer dan ook de verleiding om het tempo los te laten en naar het eind te sukkelen. Ze willen allemaal een zo goed mogelijke tijd neerzetten. Er is de afgelopen maanden hard voor getraind.
Groot compliment aan vrijwilligers !
Met ruim 40 wandelaars, 380 wedstrijdlopers en 20 deelnemers aan de (groot)ouder-kindloop kijkt het stichtingsbestuur van Aalden Rondomme tevreden terug op een zeer geslaagd evenement. “We zijn zeer content met het verloop van de koers. We beschouwen alle positieve reacties van de deelnemers als een groot compliment voor de vele vrijwilligers, die dit evenement voor de veertiende achtereenvolgende keer tot een succes hebben gemaakt!”, zegt voorzitter Wilfried Reuvers. 

Al direct bij de start van de 14e editie van Aalden Rondomme gaven Merwin Dollison (825), Richard Speelman (348 ), Richard Prakken (675) en Martijn Croon (807) hun visitekaartje af. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 14 januari 2020

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

FC Emmen geeft geslaagde training aan voetbaljeugd vv Sweel

De jeugdopleiding van FC Emmen gaat ter verbetering van de samenwerking met regionale amateurclubs de komende weken trainingen verzorgen op locatie. Afgelopen woensdag bracht de profclub een bezoek aan ’t Alt...

dinsdag, 24 november 2020

Lees verder

Fietsen Ohne Grenzen stopt ermee

Wat begon in 2006 met 278 deelnemers en een topjaar had met ca. 1200 deelnemers had in 2020 voor de 15e keer plaats moeten vinden. Helaas ging het derde lustrum van...

dinsdag, 17 november 2020

Lees verder

Nathalie Touwen (27): “De variatie in bezigheden maakt het voor mij heel boeiend”

Schaatscoach van Sven Kramer Academy neemt ook damessportgroep Atilla Actief onder handen. Nathalie Touwen houdt niet op voordat ze iets kan. Zo oefende Nathalie vroeger in de paardenbak eindeloos op haa...

dinsdag, 17 november 2020

Lees verder
Willekeurige foto