.

.

 

.

Prachtig corona-initiatief:

Jeugdsoos Zweeloo lapt ramen van De Korenhof. Een actie die verbindt, dat is het corona-initiatief dat op Koningsdag in Aalden door leden van de  jeugdsoos Zweeloo tot uitvoering werd gebracht. Ze ontpopten zich als volleerd glazenwassers. Alle ramen van de Korenhof zien er dankzij de nijvere leden van de jeugdsoos weer spik en span uit: ‘jong geleerd, oud gedaan…!’

Het was een grote verrassing voor de bewoners van De Korenhof. Ze waardeerden het dat de soosleden de handen uit de mouwen staken om de ramen te lappen. Ze bezorgden de bewoners niet alleen schone ramen, maar ook een vrolijke ontmoeting tijdens deze eenzame coronatijd. 

“Ik vond het geweldig, wat mooi dat de jeugdsoos dit voor ons op touw heeft gezet! Het is echt een bijzondere Koningsdag”, aldus een tevreden bewoner.

Ook bestuurslid Twan Jalving van de jeugdsoos reageerde opgetogen. “Het was heel mooi om te zien dat de ouderen dit initiatief waardeerden. We willen graag zichtbaar zijn en een bijdrage leveren aan verbinding in onze gemeenschap. Juist in deze tijd is dat heel belangrijk.”

Voorafgaande aan het glazenwassen klonk bij De Korenhof het Wilhelmus, dat gespeeld werd door Job Zijnge en Anneke Venema-Wesseling.

Leden van de jeugdsoos Zweeloo brachten op Koningsdag een werkbezoek aan ouderencentrum De Korenhof. Ze ontpopten zich als volleerd glazenwassers.

Uiteraard mag op de verjaardag van de koning een gebakje niet ontbreken. Verder trakteerde Daan’s Snackmobiel op heerlijke ijsjes.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 april 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel