Artikel
Eerste lustrum Wisper Manluu

Uniek concept staat al vijf jaar als een huis. Afgelopen vrijdag verzamelden 50 manluu zich al om 18.30 bij HCR Hegen voor een bijzondere avond ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de Wisper Manluu. De organisatie had namelijk een unieke activiteit toegevoegd aan de succesvolle buitenactiviteiten: gezamenlijk eten voorbereiden en uiteraard nuttigen.

Voorbereiding
Onder de bezielende leiding van René Ruiter, chef van Tafel 16, in samenwerking met de vaste kok van HCR Hegen, Klaas van der Heide, werd enthousiast gestart met de voorbereidingen. René had  de beschikking over vijf teams van tien manluu, die allen een activiteit voor hun rekening moesten nemen. Er werd geschild, geraspt, gesneden, gesnipperd en gebarbecued dat het een lieve lust was. Dit moest uiteindelijk resulteren in smaakvolle hutspot met gegrild buikspek. Tussen al die activiteiten door werd er ook nog een heerlijk assortiment amuses bereid.

Voorstellen nieuwe inwoners
Nadat alle keukenklussen waren afgerond en iedereen weer op zijn plek zat was het tijd om de nieuwe Wispers voor te stellen: Harm-Jan Witteveen heeft onlangs samen met zijn vrouw Anouschka hun intrek genomen in het voormalige voorhuis en gelagkamer van café Perkaan. Greg(ory) Beumer verwacht wel dat hij en zijn vrouw Constance met de kinderen eindelijk dit jaar in Wezup komen wonen. Het heeft al veel te lang geduurd! Nog een nieuwkomer is Gerwin Witvoet met zijn vrouw Irene. Zij wonen nu nog in een caravan, maar verwachten op redelijke termijn zich te kunnen vestigen in de voormalige woning van Jan & Barbara Stoffer aan Brinkstraat 7,Gerwin was helaas niet aanwezig. Tijdens het voorstellen werden wij verwend met smakelijke, gevarieerde amuses.

Nu eten!
Een team was ook belast met het indekken van de tafels en het uitserveren van de maaltijd. De smaakvolle hutspot werd zeer gewaardeerd! Na nog een lekker dessert werd het tijd om even uit te buiken en

Dat doe je buiten
Negen groepen namen het tegen elkaar op voor een competitie met de volgende onderdelen:

- touwtrekken op de brink

- buksschieten o.l.v. Dries de Vries en Michael Henze in de schuur van Jos en Pauline

- Spiekerslaan in de kapschuur van Ed en Hanneke Cohen

- fotoquiz met foto’s van 10 minder bekende objecten in Wezup. Deze moesten de deelnemers op een kaart op de juiste locatie plaatsen. Dit vond plaats in de           schuur van Gerrit en Roely Haddering

- voetballen op de driehoekige Brink bij Gerrit en Roely.

Het winnend team bestond uit Tinus de Groote, Bart Sanders, Martin Schneider, Ferry Knol en Arjen Jacobs. Eeuwige roem valt hen ten deel.

Het winnende team van de buitenspellen vanaf links: Tinus de Groote, Bart Sanders, Martin Schneider, Ferry Knol en Arjen Jacobs.

De voorbereidingen voor het diner in volle gang.

Het heeft kennelijk goed gesmaakt, alle borden leeg. Foto's: Jos Grootscholten

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 februari 2020

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Jannie van der Weide neemt afscheid van ‘haar’ basisschool

“Werken in het onderwijs betekent eigenlijk dat je nooit klaar bent” Na 43 jaar nam juf Jannie van der Weide afgelopen week in stijl afscheid van ‘haar’ basisschool De Anwende. “Ik ben...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder

Katspad in Meppen staat blank door gesprongen waterleiding

Aan het Katspad in Meppen is zaterdagmiddag een waterleiding spontaan geknapt. De straat is daardoor onder water komen te sta...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder

Geslaagd, de vlag kan uit!

Renate Pol (16) zet haar zinnen op baan als revalid...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder
Willekeurige foto