Artikel
57ste expositie Het Zweeler Palet afgelopen vrijdag geopend
Prachtige serene expositie met zeer verfijnd werk kunstenaars Monique Berger en Joke Holwarda. Afgelopen vrijdagavond werd de 57e expositie van het Het Zweeler Palet geopend. Dit keer zijn in de kerk van Zweeloo droge naald etsen en tekeningen te zien van kunstenaar Monique Berger en kleine objecten en sieraden van edelsmid en beeldend kunstenaar Joke Holwarda.

Monique Berger, geboren in Papendrecht, woont sinds vorig jaar in Aalden. Monique heeft de grafische school in Utrecht met goed gevolg afgerond en is daarna naar de Rietveld  Academie in Amsterdam gegaan. In 1987 is Monique begonnen met het maken van olieverfschilderijen en litho’s. Later is zij overgestapt op het maken van gemengde techniek tekeningen, droge naald etsen en mono prints.

Joke Holwarda werkt graag met edele metalen waarbij zij een uitstapje naar andere materialen niet uit de weg gaat. Het is een uitdaging voor haar om kleine sieraden of objecten om te zetten in ruimtelijk werk. Het lijnenspel en de verhoudingen moeten in balans blijven. Joke probeert het werk zo minimalistisch mogelijk in de omgeving op te laten gaan. Zo laat ze zich ter plekke graag inspireren en probeert de beeldend kunstenaar en edelsmid uit Aalden aan de hand daarvan het totaal plaatje samen te voegen. Sinds 2000 heeft Joke haar eigen atelier annex kunstwerken aan de Koemarsendrfit in Aalden. Daar kun je haar ook aan het werk zien.

De 57e expositie van Het Zweeler Palet in het kerkje van Zweeloo is nog tot en met 1 maart a.s. te bezichtigen. Openingstijden: woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Joke Holwarda (links) en Monique Berger staan naast hun eigen werk. Speciaal voor deze expositie heeft Joke het kerkje van Zweeloo in brons gemaakt, die draaiend op een console tevens geprojecteerd wordt op de muur erachter. Verder zijn er miniatuur objecten met een verhaal en enkele sieraden van de hand van de beeldend kunstenaar uit Aalden. Monique Berger toont op de expositie droge naald etsen en tekeningen. Het is een prachtige serene expositie geworden met zeer verfijnd werk van beide kunstenaars.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 februari 2020

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Theater Hofpoort

Toneelgroep Het Volk – De bezoeking.  In een ziekenhuis liggen twee patiënten op leeftijd: weduwnaar Harderwijk en de gescheiden heer Roest. De twee hebben een aparte kamer, omdat ze niet te ...

vrijdag, 21 februari 2020

Lees verder

Headliners van Sweelpop 2020

Snelle & Diggy Dex op Sweelpop 2020! Afgelopen januari stonden Snelle en Diggy Dex 12 keer in een uitverkocht Ahoy bij de Vrienden van Amstel live. Deze zomer zullen ze erv...

vrijdag, 21 februari 2020

Lees verder

Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 26 februari organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs de oud...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder
Willekeurige foto