.

.

 

.

Van Wens naar Werkelijkheid

Biologische Bloemen Pluktuin in Wezup voor het publiek geopend. Alweer ruim 1,5 jaar wonen Gerard Parlevliet en Rhea Wessemius aan de Brugstraat 22 in Wezup. Voorheen basisschool De Krosbulten, maar nu woonhuis…… en bloemenparadijs. 

In die periode is er hard gewerkt. Het grasveld van de basisschool is onder meer omgetoverd tot een ware bloemenoase.

Rhea heeft haar droom waargemaakt: “In mijn leven zijn liefde voor de natuur en dus ook bloemen er met de paplepel ingegoten. Na een stageperiode bij een biologische bloemenpluktuin in Zwolle en  de deeltijdopleiding aan de Biologische Land- en Tuinbouwschool in Dronten - ging  er een totaal nieuwe wereld voor mij open; die van het zelf bloemen opkweken en telen in de volle grond, het oogsten en hier wonderschone boeketten mee maken. Het is hard werken, maar ik vind het helemaal geweldig!”

Rhea bij de ingang van de Bloemen Pluktuin aan de Brugstraat 22 in Wezup

Het werken in de buitenlucht, de sterkte van de bloemen die weer en wind hebben meegemaakt, wauw, dit is wat ik zelf ook zou willen! Toen eenmaal het ontwerp van een biologische pluktuin op tafel lag is het in snel tempo gerealiseerd. Dankzij grondverzet, mest opbrengen  - mede met behulp van boeren uit de buurt en hun machines -, het uitzetten van de plantbedden, opkweken van zaaigoed en aanleggen en onderhouden van het geheel is Bloem’n Lokaal een feit.

Afgelopen vrijdag is de bio bloemen pluktuin voor het publiek geopend. “Het was een zeer geslaagde, gezellige dag waar veel mensen hun eigen boeket bij elkaar geplukt hebben of dit door Rhea hebben laten doen, uiteraard tegen een vergoeding.”

Tussen de realisatie van de pluktuin werd er ook nog “gewoon” gewerkt, Gerard met zijn Klussenbedrijf en Rhea helpt onder andere  op het melkveebedrijf van Johan en Jantje Mulder en maakt schoon bij de Hof van Axen.

Nieuwsgierig geworden naar de bio bloemen Pluktuin? Kom dan eens langs! De pluktuin is open op woensdag van 13.00-18.00 uur en vrijdag en zaterdag van 10.00-18.00 uur of volg Bloem’n Lokaal op Facebook en Instagram of op de website www.bloemnlokaal.nl

Bezoekers kunnen bij Bloem'n Lokaal hun eigen boeket plukken.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 7 juli 2020

 
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel