.

.

 

.

Geslaagd, de vlag kan uit!

Marloes Jongepier (16) kiest voor opleiding Verpleegkundige. Op het Esdal College in Emmen slaagde Marloes Jongepier voor de MAVO-opleiding met het vakkenpakket Zorg en Welzijn. Het was een vierjarige studie – met biologie als hoofdvak – en een snuffel- en maatschappelijke stage.

                                         Marloes Jongepier

De 16-jarige Marloes kiest heel bewust voor de wereld van de gezondheidszorg. Ze is iemand die graag klaarstaat voor anderen. “Mensen verplegen, verzorgen en begeleiden. Dat past goed bij mij”, zegt Marloes.

Geen probleem
De coronacrisis heeft uiteindelijk geen invloed gehad op de afronding van haar opleiding. “Dat het centraal eindexamen niet doorging was voor mij geen probleem. Ik stond er gelukkig goed voor met geen enkele onvoldoende. Het is natuurlijk wel een gek einde van het schooljaar. Heel spijtig dat we deze schoolperiode niet hebben afgesloten met het gebruikelijke galafeest. Ook heb ik geen afscheid kunnen nemen van mijn klasgenoten en de leerkrachten. Dat is wel jammer.”
Opleiding Verpleegkundige
Marloes start na de zomervakantie aan het Drenthe College in Emmen met de opleiding Verpleegkundige. “Mijn uiteindelijk doel is om in de nabije toekomst als verpleegster in het ziekenhuis te werken. Ik weet echter nog niet precies welke afdeling, maar de opleiding aan het Drenthe College geeft mij de mogelijkheid om in verschillende instellingen stage te lopen. Hierdoor krijg ik wel een beeld welke richting, ofwel branche het best bij mij past."


Belangrijk onderdeel
In het derde jaar van de studie maakt Marloes een keuze voor de branche waarin ze zich extra kan verdiepen. “Zowel theoretische kennis, als praktische vaardigheden zijn belangrijk voor het verpleegkundige beroep. Dit zal dan ook een centraal onderdeel zijn van mijn opleiding. Ik heb er in ieder geval heel veel zin, maar eerst nog even genieten van de vakantie.”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 7 juli 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel