Artikel
Titelrace handbaldames HVZ/Vivendi abrupt geëindigd

De handbaldames van HVZ/Vivendi waren één van de serieuze favorieten voor de titel in de 1e klasse, maar het bestuur van handbalbond NHV heeft vanwege de uitbraak van het coronavirus besloten alle competities per direct als beëindigd te beschouwen.

Er worden geen kampioenen aangewezen en de promotie-degradatieregeling zal dit seizoen niet worden toegepast. HVZ/Vivendi was aan een uitstekend seizoen bezig en met SVWW en Cirkeltijgers in een spannende titelstrijd verwikkeld.

Zuur
Voor rechteropbouwspeelster Elske Koopman-Huitema kwam het besluit van de handbalbond niet als een verrassing, maar gezien de stand op de ranglijst wel als een bittere pil. “We realiseren ons terdege dat er nu andere zaken belangrijk zijn en begrijpen de beslissing. Sportief gezien is het uiteraard heel zuur. Met nog een paar speelronden voor de boeg waren we nog zeker niet kansloos voor de titel. Ik ga niet roepen dat we de kampioenstitel voor het grijpen hadden, maar we zullen dat ook nooit te weten komen. Dat blijft voor een sporter altijd onbevredigend.” 

Opnieuw
Elske Koopman zegt trots te zijn op het jeugdig team. "We hebben een fantastische prestatie geleverd. Volgend seizoen gaan we met vrijwel dezelfde selectie de positieve lijn doortrekken en opnieuw een gooi naar de titel doen.”

KNVB schept vandaag duidelijkheid over voetbalcompetitie

De KNVB krijgt uiteraard veel vragen of de competitie nog wordt uitgespeeld en zo ja, op welke wijze. Het antwoord op deze vraag gaat de bond in de loop van dinsdag met de clubs communiceren. Zoals eerder aangegeven volgt de voetbalbond adviezen en richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid.

Vorige week maandag kondigde het kabinet verscherpte maatregelen aan met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus. Er was enige tijd verwarring over hoe deze maatregelen zich verhouden tot de sport. Inmiddels heeft het RIVM aan de bond bevestigd dat het advies voor. sportverenigingen ongewijzigd is gebleven en dus nog steeds geldt tot en met 6 april.  Als gezegd volgt de bond hierin het advies van het RIVM. “We begrijpen ook dat - gezien de huidige heftige omstandigheden - 6 april waarschijnlijk niet de einddatum van het verbod op sporten bij verenigingen zal zijn, en dat we daar rekening mee moeten houden in onze scenario’s””, aldus een woordvoerder van de bond. Het kabinet zal vandaag (dinsdag 31 maart) meer duidelijkheid geven over de maatregelen die gelden tot en met 6 april. Wij wachten dit besluit af en brengen vervolgens in kaart wat voor gevolgen dit heeft voor het voetbal. Hierover zal zo snel als mogelijk met de clubs worden gecommuniceerd.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 31 maart 2020

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Amslod Drentse Fiets4Daagse 2021 gaat door

Het bestuur van de Amslod Drentse Fiets4Daagse is er na overleg met diverse partijen van overtuigd dat de editie 2021 door kan gaan. Natuurlijk zal de editie van 13 t/m 16 ...

dinsdag, 13 april 2021

Lees verder

Tennisclubs organiseren op 3 april Open Dag

Zaterdag 3 april a.s. organiseren de drie tennisclubs uit Zweeloo, Oosterhesselen en Sleen een open dag voor jeugd en jong volwassenen tot 27 jaar....

woensdag, 31 maart 2021

Lees verder

Jans Bos (61) zet krabbel ...

... onder contact hoofdtrainerschap vv Sweel. Jans Bos had al een mondelinge overeenkomst met v.v. Sweel, maar zaterdagmiddag heeft hij daadwerkelijk zijn handtekening op papier gezet....

dinsdag, 23 maart 2021

Lees verder
Willekeurige foto