.

.

 

.

Esther en Carmen Ziengs zijn echte Sweelpop-vrienden geworden

Sweelpop-fanclub uit Houten heeft 20 augustus 2021 al weer in agenda gemarkeerd……Het kon voor niemand nog een verrassing zijn, ook door muziekfestival Sweelpop 2020 ging vanwege corona een dikke streep. Voor de doorgewinterde fans was het even slikken, zeker voor Esther (26) en Carmen (29) Ziengs uit het Utrechtse Houten.

“ Van uitstel komt gelukkig geen afstel: vrijdag 20 augustus 2021 hebben ze alvast met vette letters in hun agenda gemarkeerd….dan is Sweelpop terug!  Dan zijn Esther en Carmen als vanouds aanwezig en ongetwijfeld zal er dan weer een heel mooie editie van dit popfestival worden neergezet! 
De beide zussen hebben Sweelpop in hun hart gesloten. “Het is uiteraard heel jammer dat het is afgelast, maar gezien de omstandigheden begrijpelijk. Het is altijd heel gezellig om samen te komen met de familie en dan gezamenlijk naar het festival op ’t Alterbarg te gaan. Super leuk, dat we van jongs af aan altijd zijn gegaan. Blijft een leuke traditie…in 2021 al weer voor de 15e keer!”
Vriendschap
Sweelpop heeft bezoekers. En Sweelpop heeft vrienden. Dat zijn de mensen die het verschil maken. Zij hebben het evenement in het hart gesloten. Ze willen meer dan alleen aanwezig zijn. Ze willen hun vriendschap tonen. Hun betrokkenheid. Dat geldt zeker voor Carmen en Esther. Ieder jaar komen de zussen met een flinke delegatie vanuit Utrecht naar popstadion ’t Alterbarg. De supportersschare wordt steeds groter. Aanvankelijk kwamen ze als tieners met hun ouders Johan en Willy, maar de aanhang is de afgelopen jaren danig gegroeid.
Geweldige belevenis
Carmen en Esther zijn inmiddels al voor de veertiende keer op bezoek geweest. ‘De komende editie op 20 augustus 2021 wordt dus onze 15e keer, en dan tellen we 2005 even niet mee. Toen mochten we van de bewaking even naar binnen om Di-rect te zien. Geweldige belevenis’, blikken Carmen en Esther terug.
Wheempad gezellige pleisterplaats 
Het tweetal is geboren en getogen in Houten, maar uiteraard is de binding met Zweeloo groot. ‘Onze ouders - Johan en Willy - komen beide uit de omgeving, dus we komen vaak terug naar de boerderij van oma aan het Wheempad in Zweeloo. Iedere zomer logeren, BBQ met de familie en samen kerstdagen en Oud & Nieuw vieren. En uiteraard ook naar alle activiteiten in Zweeloo en omgeving!’
Super gezellig Door de verhalen van Johan en Willy zijn Carmen en Esther echt besmet geraakt met het Sweelpop-virus. "Ja, dat kun je rustig stellen: met familie, vrienden en vele bekenden uit Zweeloo en omgeving is het altijd één groot feest. Super gezellig!’ Dat feest vieren ze ook vooral met Kirsten en Sander Kiers uit Rolde. ‘We gaan meestal met z’n vieren naar Sweelpop en daar treffen we natuurlijk ook de familieleden uit Aalden en Zweeloo."
Jannes contracteren....want dan komt oma ook...! De sfeer en gemoedelijkheid zijn voor Carmen en Esther minstens zo bepalend als de optredende bands. ‘Vooral de sfeer trekt ons ieder jaar weer. De organisatie slaagt er telkens weer in om leuke bands  te strikken. Daar hebben we alle vertrouwen in.’ De coverbands met bekende hits, zoals de Dirty Daddies, zijn volgens Carmen en Esther altijd top. ‘Verder zou het leuk zijn als Jannes een keertje komt optreden, want dan komt oma Denen vast ook mee naar Sweelpop!’
Gezellige drukte Sweelpop betekent traditioneel ook voor oma Denen gezellige drukte. ‘ Vanuit Houten komen we met steeds meer fans, inmiddels al met twee auto’s. ‘s Avonds naar Sweelpop en na afloop de derde helft: frituren bij oma.’ Ook nu Sweelpop niet doorgaat komt de familie vanuit Utrecht wel op bezoek bij oma. “De afgelopen weken zijn we al een aantal keer bij oma geweest. En we gaan zeker nog een paar keer langs bij het Wheempad…”
Trots op de voorzitter
Natuurlijk zijn Carmen en Esther ook een tikkeltje trots op neef Mark. Hij is al jarenlang bestuurslid van Stichting Sweelpop en inmiddels voorzitter. ‘Een tikkeltje? We zijn apetrots! We proberen af en toe wat Sweelpop-nieuwtjes uit ‘m te trekken, maar hij laat niets los…..’
In het dagelijks leven werkt Esther op het hoofdkantoor van HEMA in Amsterdam en is verantwoordelijk voor HEMA tickets. Carmen werkt op de afdeling HR- en Salarisadministratie van VERMAAT in IJsselstein, een horeca- en cateringbedrijf.

Sweelpop is voor Esther (26) en Carmen (29) een echt familiegebeuren en super gezellig. Dit jaar blijven ze verstoken van het favoriete festival, maar 20 augustus 2021 staat al weer met vette letters in hun agenda gemarkeerd. Op de foto v.l.n.r. Willy Ziengs, Esther Ziengs, Marjan Nijenbanning, Kirsten Kiers en op de voorste rij Carmen Ziengs en Janneke Denen. Oes Eig'n Kraantien d.d. 25 augustus 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel