.

.

 

.

Kampioenschap Strikzitt’n

Onbeperkt drinken, maar wel vastgespijkerd aan de tafel. Sterke zenuwen én sterke blaas bepalend bij Kampioenschap Strikzitt’n. Het was niet alleen een kwestie van sterke zenuwen, maar zeker ook van een sterke blaas. Het ludieke Open Kampioenschap Strikzitt’n bij grand-café LiBo overtrof zaterdagavond alle verwachtingen.

Winnaar werd Jeroen Kiers, die pas na twee uur en dertig minuten én negentien biertjes als laatste het strijdtoneel verliet.
Onbeperkt drinken
Voor een vast en schappelijk inlegbedrag konden de ruim 20 deelnemers onbeperkt drinken, maar de enige voorwaarde was wel dat men met een stropdas aan de tafel vastgespijkerd zat. Wie dus even naar de WC moest, was ook direct klaar met het kunstje. De stropdas werd dan door de organisatoren resoluut doorgeknipt.

Acht minuten
De deelnemers werkten iedere acht minuten een pilsje naar binnen. Na een uur werd de afvalrace ingezet…en was de nood voor sommigen al behoorlijk hoog. Sprintend werd er een bezoek aan toilet gebracht en dat leverde de nodige hilarische momenten op.


Titelrace
De titelrace Strikzitt’n werd uiteindelijk een strijd tussen André Pol, Frank Nijenbanning en Jeroen Kiers. Na de 17e ronde verliet André eervol het strijdtoneel. Frank volgde een ronde later en Jeroen Kiers bleek na 19 biertjes tot winnaar gekroond. Hij nam zelfs nog even de tijd voor een interview, maar ook bij Kiers bleek de nood uiteindelijk heel hoog:  in sneltreinvaart baande hij zich een weg naar het herentoilet…..

Aan het Strikzitt’n waren ook een tweetal goede doelen gekoppeld. De opbrengst van bijna 400 euro gaat naar het zwembad en dierenkampje.  
Foto's: Monique Jonkman-Koolen Oes Eig'n Kraantien d.d. 1 september 2020
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel