.

.

 

.

58ste Expositie van Het Zweeler Palet

Het Zweeler Palet organiseert een expositie van 10 oktober tot en met 1 november a.s. in de kerk van Zweeloo, De Wheem 10. Tijdens de 58ste editie zijn er schilderijen te zien van kunstenaar Anneke Dijkhuis uit Haaksbergen en  beeldhouwwerk van Tom Lucassen uit Ommen.

Anneke Dijkhuis, geboren in Twente, is een veelzijdig kunstenaar.Gedurende de jaren dat ze, als reisadviseur, veel over de wereld reisde, ontwikkelde ze een passie voor cultuur en natuur en ontdekte haar fascinatie voor de landschap-/ en portretschilderkunst. Ze raakte speciaal geïnteresseerd in rustige, open landschappen, rivieren en ons eigen prachtige Waddengebied.

Geïnspireerd door de schilders van de 19e eeuw en "De Haagse School" schildert ze haar favoriete thema's in ingetogen kleuren. Haar clear-obscure en weloverwogen composities , waarbij ze telkens de grens opzoekt tussen het impressionistische en het abstracte, leveren een harmonieus werk op. In de afgelopen veertig jaar volgde ze behalve de opleiding Textiele Werkvormen, cursussen in portret- en modeltekenen , beeldhouwen en masterclasses en-plein-air bij verschillende kunstenaars, waarbij ze verschillende technieken toepast zoals aquarel, acryl en olieverf, soms gemengd met cold wax. Haar reizen hebben niet alleen haar schilderkunst beïnvloed, ook haar unieke glasobjecten vertellen een speciaal verhaal over bijzondere plekken op de wereld. Voor deze speciale galsfusing techniek volgde ze workshops bij de glaskunstenaar Frank van den Ham en Kim van den Oever.

Tom Lucassen. Los van een aantal cursussen is hij grotendeels autodidact. Luisteren, vragen stellen en nogmaals luisteren zijn de belangrijkste vereisten. De passie voor schoonheid, voor sacrale vormen en de zoektocht naar het optimale is wat hem drijft. Daar waar organisch versmelt met geometrisch abstract. Een beeld moet spanning oproepen. Er moet beweging in zitten. Een beeld moet beroep doen op je zintuigen. Het oog moet getriggerd raken en onwillekeurig moeten de vingers uitgenodigd worden een beeld te strelen. Een beeld is een chemie tussen  rechte en kromme lijnen.

Lucassen werkt in thema’s zoals dans, cirkels, kopstukken, windgoden en lijnenspel. Marmer, albast, serpentijn zijn onder anderen steensoorten waarin Tom werkt. Steen, beeld en thema horen bij elkaar.

Dit keer is er géén openingsavond. De expositie start op de eerste openingsmiddag zaterdag 10 oktober 2020.

De kerk is t/m 1 november open op zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Alles is onder voorbehoud in verband met mogelijke wijzigingen in de corona maatregelen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 29 september 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel