.

.

 

.

Spectaculaire bruidsreportage op en in de Aeldermeul

Bruidspaar Irene en Jacob in de wolken met Jantina Hellingmolen. “Liefde voor elkaar, maar ook een voorliefde voor molens”, zo verklaren Irene de Kramer (39) en Jacob Vriezema (50) uit Oosterhesselen hun keuze voor een bijzondere en spectaculaire bruidsreportage op en in de Aeldermeul.

Steile trap geen optie...en dus hoogwerker
Tegen de achtergrond van een dreigend wolkendek - laag boven de akkerlanden en een prachtige regenboog - stapten Irene en Jacob zaterdagochtend in alle vroegte niet in het huwelijksbootje, maar in een hoogwerker.  De steile trap in de molen bleek voor Irene net iets te smal om met haar prachtige bruidsjurk zonder kleerscheuren op de eerste verdieping van de korenmolen te komen. Een hoogwerker kwam er aan te pas om het aanstaande echtpaar veilig op de omloop van de molen te zetten.

Authentieke sfeer en gastvrijheid
De trouwreportage moest hoe dan ook een authentieke sfeer en gastvrijheid bevatten. En zo lieten Irene en Jacob - die elkaar een jaar geleden via het wereldwijde web hebben leren kennen - hun oog vallen op de meer dan 125-jarige molen aan de dorpsrand van Aalden. “Molens horen net als hunebedden bijDrenthe en die sfeer moest ook in onze trouwreportage naar voren komen", zegt Irene. En Jacob – die zeven jaar geleden vanuit Ten Post naar Oosterhesselen verhuisde - voegt eraan toe: “In Ten Post – niet ver van de stad Groningen - woonde ik vlakbij de korenmolen Olle Widde. De witte stenen korenmolen, die er al sinds mensenheugenis staat, is een echte bezienswaardigheid. Ik heb dus ook zeker affiniteit met molens.”

Na ja-woord is stap om te verhuizen niet meer zo moeilijk
Irene is voor de liefde naar Zuidoost-Drenthe verhuisd. “Het was uiteindelijk een vrij simpele keuze om hier te gaan wonen, maar het heeft toch nog wel even geduurd voor ik de stap van Zuid-Hollandse Driebruggen naar Oosterhesselen heb gemaakt. Mijn familie woont in Zuid-Holland en ik ken – behoudens 'mijn' Jacob – in Oosterhesselen weinig mensen. Nu ik het ja-woord heb gegeven aan mijn grote liefde, was de stap natuurlijk niet meer zo moeilijk. Ik woon nu sinds een maand in Oosterhesselen en voel mij al steeds meer een Drent’’, zegt Irene met een glimlach.  

Bruggen, veel water, maar ook zeker molens....
In Driebruggen hebben ze vooral bruggen. “Het ligt uiteraard voor de hand dat de naam van mijn polderdorpje verwijst naar een drietal bruggen. Deze lagen over de Enkele en Dubbele Wiericke, maar er is niet alleen veel water er staan ook veel molens. Dus zeker wel de nodige overeenkomsten met Zuidoost-Drenthe. Ik zal me hier snel thuisvoelen. En wat het dialect betreft: ik merk al dat ik steeds meer Drentse woorden ben gaan gebruiken. Ik ga dan ook zeker mijn best doen om Drents te praoten.

Na de fotoreportage in en rond de Aeldermeul werd koers gezet naar Sleen. In het voormalige gemeentehuis werd in het bijzijn van familie en vrienden het huwelijk tussen Jacob en Irene beklonken en in de middag volgde de kerkelijke inzegening in het godshuis in Gees.

Tegen de achtergrond van een dreigend wolkendek - laag boven de akkerlanden en een prachtige regenboog - stapten Irene de Kramer (39) en Jacob Vriezema (50) zaterdagochtend niet in het huwelijksbootje, maar in een hoogwerker (Foto's: Geert Reintsema)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 oktober 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel