.

.

 

.

Wereldrecord kniepertiesbakken behaald

De actie van de jongerenwerkers van Maatschappelijk Welzijn Coevorden heeft zijn doel bereikt:

  1. Voor het wereldrecord kniepertiesbakken is de limiet van de beoogde 500 stuks ruimschoots behaald: de teller bleef op 12 oktober op 680 knieperties steken.
  2. In vele kernen van de gemeente Coevorden, en onderweg, werd gebakken. Stond de kniepertieskaravaan in één van de dorpen, dan waren er leuke activiteiten voor jongeren. Gemeld werd dat 90 jongeren aan de oproep om te komen gehoor hebben gegeven.
  3. Het IJzerkoekenoproer, dat 250 jaar geleden plaatsvond, was de reden dat gekozen werd om  knieperties te gaan bakken. Zo werd een stukje Coevorder geschiedenis gelinkt aan een hedendaagse activiteit, en zo speels onder de aandacht van de jongeren gebracht.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 20 oktober 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel