Artikel
Geslaagd, de vlag kan uit!
Mans Wilkens (17): “Ik voel me als kraanmachinist als een vis in het water”.Mans Wilkens is gek op machines en hij vindt het een uitdaging om hier heel precies mee te kunnen werken. “Ik voel mij als machinist grondverzet, wegenbouw of hijswerk zeker als een vis in het water en hier ligt dan ook mijn toekomst.”, zegt de 17-jarige Aaldenaar.

                                                Mans Wilkens


Mans had dan ook weinig tijd nodig om knopen door te hakken over zijn vervolgopleiding. Hij behaalde in juni aan het Esdal College in Oosterhesselen het vmbo-diploma en kiest nu voor de BBL leer- werkopleiding Machinist Grondverzet aan het Deltion College in Zwolle.
Ambachtsman
Geen computer, geen kantoorbaan, Mans is een echte ambachtsman, zo jong als hij is, Mans is van het type 'recht is recht en krom is krom.' Mans moet echt iets met zijn handen gaan doen. Als aankomend machinist heeft hij straks de grootste machines in de grond-, weg- en waterbouw onder controle, zoals shovels en kranen. Mans zegt daarover: “Dat vraagt heel wat technische vaardigheden. Tijdens deze opleiding leer ik hoe ik als machinist het perfecte werkterrein voor aannemers en grondverzetbedrijven moet afleveren!"

Bedienen
Met de BBL-opleiding werkt Mans komend schooljaar vier dagen en is hij één dag per week op school. “Je leert machines en voertuigen te bedienen, onderhouden, laden, lossen en verplaatsen op de weg. Kabels en leidingen lokaliseren en zichtbaar maken is ook onderdeel van de lessen. Net als machinaal grondverzet- en hijswerkzaamheden uitvoeren.”

Mans is inmiddels al in bezit van het tractor- en shovelrijbewijs.
Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 juli 2020
 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Spraakmakend kunstwerk van Jan Kroes versterkt beleving van het Singelpark in Leiden

…..en is onlangs uitgeroepen tot het "mooiste looprondje van Nederland".Opnieuw heeft een vooraanstaand kunstenaarscollectief in ons land de kennis en kunde ingeschakeld van Jan Kroes uit Zweeloo. In het Singelpark in Leid...

dinsdag, 27 oktober 2020

Lees verder

Leonie van der Veen doet oproep voor “Een lichtje in donkere tijden...!”

Een aanstekelijke flyer van de gemeente Hogeland bracht Leonie van der Veen op een idee. De inwoonster van Aalden haakte er enthousiast op in: In deze Groningse gemeente zijn alle inwoner...

dinsdag, 27 oktober 2020

Lees verder

Judith Post (35) van familiebedrijf De Mepperdennen blijft optimistisch:

“Er zijn zorgen, maar geen super zorgen. Het trekt echt wel weer aan!” Sinds 2018 is Judith Post (35) samen met haar ouders eigenaar van groepsaccommodatie annex eetcafé De Mepperdennen in ...

dinsdag, 27 oktober 2020

Lees verder
Willekeurige foto