Artikel
Geslaagd, de vlag kan uit!
Mans Wilkens (17): “Ik voel me als kraanmachinist als een vis in het water”.Mans Wilkens is gek op machines en hij vindt het een uitdaging om hier heel precies mee te kunnen werken. “Ik voel mij als machinist grondverzet, wegenbouw of hijswerk zeker als een vis in het water en hier ligt dan ook mijn toekomst.”, zegt de 17-jarige Aaldenaar.

                                                Mans Wilkens


Mans had dan ook weinig tijd nodig om knopen door te hakken over zijn vervolgopleiding. Hij behaalde in juni aan het Esdal College in Oosterhesselen het vmbo-diploma en kiest nu voor de BBL leer- werkopleiding Machinist Grondverzet aan het Deltion College in Zwolle.
Ambachtsman
Geen computer, geen kantoorbaan, Mans is een echte ambachtsman, zo jong als hij is, Mans is van het type 'recht is recht en krom is krom.' Mans moet echt iets met zijn handen gaan doen. Als aankomend machinist heeft hij straks de grootste machines in de grond-, weg- en waterbouw onder controle, zoals shovels en kranen. Mans zegt daarover: “Dat vraagt heel wat technische vaardigheden. Tijdens deze opleiding leer ik hoe ik als machinist het perfecte werkterrein voor aannemers en grondverzetbedrijven moet afleveren!"

Bedienen
Met de BBL-opleiding werkt Mans komend schooljaar vier dagen en is hij één dag per week op school. “Je leert machines en voertuigen te bedienen, onderhouden, laden, lossen en verplaatsen op de weg. Kabels en leidingen lokaliseren en zichtbaar maken is ook onderdeel van de lessen. Net als machinaal grondverzet- en hijswerkzaamheden uitvoeren.”

Mans is inmiddels al in bezit van het tractor- en shovelrijbewijs.
Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 juli 2020
 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Sloop en nieuwbouw woningen Molenwijk 1 t/m 4

Woningcorporatie Woonservice is van plan om de verouderde 2-onder- 1 kap huurwoningen aan de Molenwijk in Aalden (nrs. 1 t/m 4) te slopen. Er komt nieuwbouw in de vorm van wed...

dinsdag, 4 augustus 2020

Lees verder

Hoe staat het met de nieuwbouwprojecten in Aalden?

Hoe staat het met de nieuwbouwprojecten in Aalden? Ook in Drenthe gaan bestaande huizen nu als sneeuw voor de zon tegen recordprijzen van de hand. De prijsstijging is in onze contrei...

dinsdag, 4 augustus 2020

Lees verder

Brigitte Witvoet, aan het werk in een mannenbolwerk

Een carrière in het groen bleek voor Brigitte Witvoet uit Aalden een schot in de roos. ,,Het is ontzettend leuk werk en ik voel me er helemaal thuis.” Een gesprek met Bri...

dinsdag, 4 augustus 2020

Lees verder
Willekeurige foto