.

.

 

.

Leonie van der Veen doet oproep voor “Een lichtje in donkere tijden...!”

Een aanstekelijke flyer van de gemeente Hogeland bracht Leonie van der Veen op een idee. De inwoonster van Aalden haakte er enthousiast op in: In deze Groningse gemeente zijn alle inwoners opgeroepen om extra verlichting aan te steken, om zo in deze wat sombere tijd toch een sfeervol lichtje te bieden.

Op deze manier wil men de straten een beetje opvrolijken in deze extra donkere maanden. Deze sympathieke gedachte moet eigenlijk breed uitgerold worden. En ik dacht: dat kan in onze Zweeler dorpen toch ook….!”

Leonie voegde de daad bij het woord en heeft zelf een aansprekende flyer gemaakt. Met dit initiatief hoopt ze een stimulans te kunnen geven om - ondanks alle beperkingen - toch te kunnen verbinden in tijden dat een kopje koffie, een buurtbarbecue of een vrijmibo niet meer vanzelfsprekend zijn. “We moeten de focus leggen op wat nog wel kan. De dagen worden korter en de feestdagen somberder, maar met wat extra lichtjes in tuinen en huiskamers is een wandeling door het dorp een stuk vrolijker.”

Leonie doet in de flyer dan ook de oproep om  tuinen, terrassen en vensterbanken te versieren met (kerst)lichtjes. De flyer gaat de Aaldenaar onder meer via Facebook onder de aandacht brengen.

Leonie woont sinds 2016 met haar gezin in Aalden. “Het bevalt ons hier heel goed. Zeker in deze tijden blijkt maar weer dat wonen in een dorp toch meer vrijheid biedt. We hebben de grote drukke stad verlaten en genieten met ons vieren met volle teugen van het rustige uitgestrekte platteland, maar zeker ook van de gemoedelijkheid.”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 oktober 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel