.

.

 

.

Hengstenhouderij Tewis zet activiteiten in Zweeloo voort

Reinie Tewis en Sonja Vlaar klinkende namen in nationale paardensport. Terwijl de handtekening onder het koopcontract al eerder was gezet, vond afgelopen zaterdag de symbolische overdracht plaats van Stal Zweeler Es aan de gerenommeerde hengstenhouderij Tewis.

Dat gebeurde door de onthulling van een bord met logo en de naam van Reinie Tewis en zijn vriendin Sonja Vlaar. Voor Albert Renting betekende deze overdracht een gouden kroon op een leven met paarden

Zoals onlangs al in O.E.K. gemeld verplaatst de hengstenhouderij uit Westdorp de bedrijfsactiviteiten naar Zweeloo. Medio volgend jaar hopen Reinie en Sonja de hengsten over te brengen naar het Eswegje in Zweeloo, waar nu Stal Zweeler Es gevestigd is. De boerderij, de wei, de opstallen en de gepachte gronden neemt Tewis over van Albert Renting.

Verbouwing
Reinie en Sonja zullen na de jaarwisseling beginnen met het verbouwen van de deel. Daar komen zeven stallen voor de hengsten die Tewis heeft. Later wordt de schuur aangepakt voor extra stallen. Ook liggen de plannen klaar voor een kleine trainingshal met stapmolen en opslagruimte voor de machines en stro.

Geen man van het halve werk
Reinie Tewis is geen man van het halve werk. In Nederland heeft hij juweeltjes gefokt en opgeleid. Hij is uitgegroeid tot een bekendheid. Een autoriteit. Als hengstenhouder bouwde Tewis eerst in Exloo een bestaan op en later verhuisde hij naar Westdorp.

Droom werkelijkheid
Als klein jongetje wilde hij maar één ding en dat was hengstenboer worden. Deze droom is werkelijkheid geworden. In Exloo begon hij met zijn eerste hengst Wolfgang. Daarna volgde de eerste keurhengst Cavalier, die in eigen bezit was. In 2001 is er een schitterende accommodatie in Westdorp gebouwd met een zeer modern dekstation die aan alle certificeringsnormen voldoet. “Onze hengsten worden op jonge leeftijd zorgvuldig door mijn partner Sonja Vlaar opgeleid en uitgebracht op concoursen met als doelstelling een doorstroming naar de internationale topsport”, aldus Tewis.

Uitermate deskundig
Sonja Vlaar geldt als een zeer geroutineerd amazone. Volgens kenners is ze een bescheiden perfectionist, die uitermate deskundig is in het keuringsklaar maken van paarden.

Het succesvolle duo Reinie en Sonja gaat met hun dochters Lynn en Rose met veel vertrouwen het nieuwe avontuur in Zweeloo tegemoet.

De accommodatie in Westdorp is overgenomen door Stal Beuving.

Afgelopen zaterdag vond de symbolische overdracht plaats van Stal Zweeler Es aan de gerenommeerde hengstenhouderij Tewis. Op de foto v.l.n.r. Willem Schepers, Kyra Herwijnen, Eva Pepping en Marlies Pepping. Bij het bord staan Reinie en Sonja Tewis samen met hun beide dochters Lynn en Rose en Albert Renting.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 15 december 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel