Artikel
Oefening brandweer:
auto botst op boom bij Het Frensenhoes in Meppen. Bij een oefening van het brandweerkorps uit Zweeloo is vorige week ter hoogte van Het Frensenhoes in Meppen een situatie van een botsing nagebootst.Een auto was zogenaamd tegen een boom gebotst.

De hulpdiensten moesten een aantal kinderen uit de auto 'redden' en in veiligheid brengen. Om het werk van de brandweerlieden goed uit te voeren is het volgens postchef Henk van Engen van het korps in Zweeloo belangrijk dat de kennis en kunde van brandweermensen op peil is. “We oefenen dan ook graag zo realistisch mogelijk. Op die manier kunnen we 24 uur per dag, zeven dagen per week klaarstaan om incidenten te bestrijden en te voorkomen en risico’s te beperken”, geeft Henk aan.

'Brand' in Frensenhoes
Bij het tweede onderdeel van de oefensessie werd de houtzagerij van Het Frensenboes getransformeerd tot locatie waar een brand uitbrak. Ook dit was voor de korpsleden een nuttige en geslaagde oefening, die zich op deze wijze adequaat voorbereiden als de risico’s realiteit worden. Het parool van het korps is volgens Henk heel duidelijk: "Met elkaar de klus klaren, want je staat er bij een calamiteit nooit alleen voor!"

Dan denk je o jee wat is hier gebeurd…...maar dan zie je het : gefopt. Brandweeroefening in Meppen bij het Frensenhoes (Foto: Johan Lambregts)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 15 september 2020

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

TastyBasics uit Aalden wint Jaarprijs Goede Voeding 2020

Landelijke erkenning voor koploper in gezonde voeding. TastyBasics is met haar Muesli Noten & Pitten de winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2020. De titel is een onderscheiding voor de waardev...

dinsdag, 15 september 2020

Lees verder

Het verhaal van Henk Bruser,

de noeste verzamelaar van plastic doppen voor het goede doel! Zaterdag 19 september (uitgestelde) Nationale Opschoondag. In onze omgeving zal op de Nationale Opschoondag niet ‘georganiseerd opgeschoond’ wor...

dinsdag, 15 september 2020

Lees verder

Oefening brandweer:

auto botst op boom bij Het Frensenhoes in Meppen. Bij een oefening van het brandweerkorps uit Zweeloo is vorige week ter hoogte van Het Frensenhoes in Meppen een situatie van een bot...

dinsdag, 15 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto