Artikel
Spectaculaire bruidsreportage op en in de Aeldermeul

Bruidspaar Irene en Jacob in de wolken met Jantina Hellingmolen. “Liefde voor elkaar, maar ook een voorliefde voor molens”, zo verklaren Irene de Kramer (39) en Jacob Vriezema (50) uit Oosterhesselen hun keuze voor een bijzondere en spectaculaire bruidsreportage op en in de Aeldermeul.

Steile trap geen optie...en dus hoogwerker
Tegen de achtergrond van een dreigend wolkendek - laag boven de akkerlanden en een prachtige regenboog - stapten Irene en Jacob zaterdagochtend in alle vroegte niet in het huwelijksbootje, maar in een hoogwerker.  De steile trap in de molen bleek voor Irene net iets te smal om met haar prachtige bruidsjurk zonder kleerscheuren op de eerste verdieping van de korenmolen te komen. Een hoogwerker kwam er aan te pas om het aanstaande echtpaar veilig op de omloop van de molen te zetten.

Authentieke sfeer en gastvrijheid
De trouwreportage moest hoe dan ook een authentieke sfeer en gastvrijheid bevatten. En zo lieten Irene en Jacob - die elkaar een jaar geleden via het wereldwijde web hebben leren kennen - hun oog vallen op de meer dan 125-jarige molen aan de dorpsrand van Aalden. “Molens horen net als hunebedden bijDrenthe en die sfeer moest ook in onze trouwreportage naar voren komen", zegt Irene. En Jacob – die zeven jaar geleden vanuit Ten Post naar Oosterhesselen verhuisde - voegt eraan toe: “In Ten Post – niet ver van de stad Groningen - woonde ik vlakbij de korenmolen Olle Widde. De witte stenen korenmolen, die er al sinds mensenheugenis staat, is een echte bezienswaardigheid. Ik heb dus ook zeker affiniteit met molens.”

Na ja-woord is stap om te verhuizen niet meer zo moeilijk
Irene is voor de liefde naar Zuidoost-Drenthe verhuisd. “Het was uiteindelijk een vrij simpele keuze om hier te gaan wonen, maar het heeft toch nog wel even geduurd voor ik de stap van Zuid-Hollandse Driebruggen naar Oosterhesselen heb gemaakt. Mijn familie woont in Zuid-Holland en ik ken – behoudens 'mijn' Jacob – in Oosterhesselen weinig mensen. Nu ik het ja-woord heb gegeven aan mijn grote liefde, was de stap natuurlijk niet meer zo moeilijk. Ik woon nu sinds een maand in Oosterhesselen en voel mij al steeds meer een Drent’’, zegt Irene met een glimlach.  

Bruggen, veel water, maar ook zeker molens....
In Driebruggen hebben ze vooral bruggen. “Het ligt uiteraard voor de hand dat de naam van mijn polderdorpje verwijst naar een drietal bruggen. Deze lagen over de Enkele en Dubbele Wiericke, maar er is niet alleen veel water er staan ook veel molens. Dus zeker wel de nodige overeenkomsten met Zuidoost-Drenthe. Ik zal me hier snel thuisvoelen. En wat het dialect betreft: ik merk al dat ik steeds meer Drentse woorden ben gaan gebruiken. Ik ga dan ook zeker mijn best doen om Drents te praoten.

Na de fotoreportage in en rond de Aeldermeul werd koers gezet naar Sleen. In het voormalige gemeentehuis werd in het bijzijn van familie en vrienden het huwelijk tussen Jacob en Irene beklonken en in de middag volgde de kerkelijke inzegening in het godshuis in Gees.

Tegen de achtergrond van een dreigend wolkendek - laag boven de akkerlanden en een prachtige regenboog - stapten Irene de Kramer (39) en Jacob Vriezema (50) zaterdagochtend niet in het huwelijksbootje, maar in een hoogwerker (Foto's: Geert Reintsema)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 oktober 2020

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Spraakmakend kunstwerk van Jan Kroes versterkt beleving van het Singelpark in Leiden

…..en is onlangs uitgeroepen tot het "mooiste looprondje van Nederland".Opnieuw heeft een vooraanstaand kunstenaarscollectief in ons land de kennis en kunde ingeschakeld van Jan Kroes uit Zweeloo. In het Singelpark in Leid...

dinsdag, 27 oktober 2020

Lees verder

Leonie van der Veen doet oproep voor “Een lichtje in donkere tijden...!”

Een aanstekelijke flyer van de gemeente Hogeland bracht Leonie van der Veen op een idee. De inwoonster van Aalden haakte er enthousiast op in: In deze Groningse gemeente zijn alle inwoner...

dinsdag, 27 oktober 2020

Lees verder

Judith Post (35) van familiebedrijf De Mepperdennen blijft optimistisch:

“Er zijn zorgen, maar geen super zorgen. Het trekt echt wel weer aan!” Sinds 2018 is Judith Post (35) samen met haar ouders eigenaar van groepsaccommodatie annex eetcafé De Mepperdennen in ...

dinsdag, 27 oktober 2020

Lees verder
Willekeurige foto