Artikel
De Tiphof in Meppen in een nieuw jasje

“De brink is voor Meppenaren het hart van Meppen”. De Boermarke van Meppen en Dorpsbelangen “De Lange Möpper” hebben De Tiphof in Meppen opgeknapt.

Zo is er door bouwbedrijf Renting een nieuwe pomp geïnstalleerd. De oude pomp stamde uit 1958 en voorzag in droge perioden het vee van water. Tevens zijn er veldkeien en paaltjes geplaatst tussen de bomen om te voorkomen dat de Brink als parkeerplaats gaat dienen.

Van oorsprong lag de Brink van Meppen aan de ingang van het dorp (Nu de Oude Brink).

Na een grote brand in 1886, waarbij drie boerderijen in vlammen opgingen, heeft De Tiphof (drie tippen) de functie van Brink overgenomen.

De Tiphof is altijd particulier bezit geweest en dat mag best wel bijzonder worden genoemd. In 2015 heeft de Boermarke van Meppen De Tiphof gekocht van de familie Sloots.

In het verleden had de Brink een sociale functie in de boerensamenleving. Een half uur na het blazen van de Boerhoorn verzamelden de Markegenoten zich op de Brink om te overleggen. Bijvoorbeeld waar de korenmieten moesten komen of men werd gevraagd bij het opknappen van zandwegen en fietspaden.

Ook voor de jeugd was de Tiphof een ontmoetingsplek, na schooltijd gingen ze hier samen spelen. Ook de voormalige activiteitenvereniging A.S.M (Avond Sport Meppen) hield hier haar activiteiten, zoals volksspelen en markten.

De Tiphof is voor Meppenaren het hart van Meppen. Als Boermarke en Dorpsbelangen zijn wij blij dat wij deze markante plek op wijze manier hebben kunnen opknappen.

Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden.

Namens,

Boermarke van Meppen              Dorpsbelangen “De Lange Möpper”:

Albert Kuipers                                Bert Bruinsma

Albert Kuipers en Bert Bruinsma poseren bij de nieuwe waterpomp op De Tiphof, één van de meest markante plekjes van Meppen. (Foto: Geert Reintsema)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 oktober 2020

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Hoe leuk is dat? ....

…….  Boeren en tuinders pakken uit. Dat is de aanhef van een flyer, uitgebracht door de boerenorganisatie LTO Noord Coevorden Emmen West, waarin twee boerderijroutes worden aan...

dinsdag, 27 juli 2021

Lees verder

Oldtimerliefhebber Jan Klasen uit Wezuperbrug ...

... koestert onverwoestbare Fiat-tractoren. Fanatieke liefhebbers van oldtimer Fiat tractoren kwamen afgelopen zaterdag ogen te kort op de Zuidoost-Drentse wegen. De Fiat CNH Tractorclub organiseerde de jaarlijkse toertocht met start- en fini...

dinsdag, 20 juli 2021

Lees verder

Droombaan Danischa Hobma (16) ligt in de zorg

“Plots stonden al mijn leraren met een grote glimlach op het terras van Grandcafe LiBo….toen wist ik dat ik geslaagd was !” Net als voor veel andere eindexamenkandidaten was het ook voor Danischa Hobma stressen ...

dinsdag, 13 juli 2021

Lees verder
Willekeurige foto