Artikel
De Tiphof in Meppen in een nieuw jasje

“De brink is voor Meppenaren het hart van Meppen”. De Boermarke van Meppen en Dorpsbelangen “De Lange Möpper” hebben De Tiphof in Meppen opgeknapt.

Zo is er door bouwbedrijf Renting een nieuwe pomp geïnstalleerd. De oude pomp stamde uit 1958 en voorzag in droge perioden het vee van water. Tevens zijn er veldkeien en paaltjes geplaatst tussen de bomen om te voorkomen dat de Brink als parkeerplaats gaat dienen.

Van oorsprong lag de Brink van Meppen aan de ingang van het dorp (Nu de Oude Brink).

Na een grote brand in 1886, waarbij drie boerderijen in vlammen opgingen, heeft De Tiphof (drie tippen) de functie van Brink overgenomen.

De Tiphof is altijd particulier bezit geweest en dat mag best wel bijzonder worden genoemd. In 2015 heeft de Boermarke van Meppen De Tiphof gekocht van de familie Sloots.

In het verleden had de Brink een sociale functie in de boerensamenleving. Een half uur na het blazen van de Boerhoorn verzamelden de Markegenoten zich op de Brink om te overleggen. Bijvoorbeeld waar de korenmieten moesten komen of men werd gevraagd bij het opknappen van zandwegen en fietspaden.

Ook voor de jeugd was de Tiphof een ontmoetingsplek, na schooltijd gingen ze hier samen spelen. Ook de voormalige activiteitenvereniging A.S.M (Avond Sport Meppen) hield hier haar activiteiten, zoals volksspelen en markten.

De Tiphof is voor Meppenaren het hart van Meppen. Als Boermarke en Dorpsbelangen zijn wij blij dat wij deze markante plek op wijze manier hebben kunnen opknappen.

Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden.

Namens,

Boermarke van Meppen              Dorpsbelangen “De Lange Möpper”:

Albert Kuipers                                Bert Bruinsma

Albert Kuipers en Bert Bruinsma poseren bij de nieuwe waterpomp op De Tiphof, één van de meest markante plekjes van Meppen. (Foto: Geert Reintsema)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 oktober 2020

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Spraakmakend kunstwerk van Jan Kroes versterkt beleving van het Singelpark in Leiden

…..en is onlangs uitgeroepen tot het "mooiste looprondje van Nederland".Opnieuw heeft een vooraanstaand kunstenaarscollectief in ons land de kennis en kunde ingeschakeld van Jan Kroes uit Zweeloo. In het Singelpark in Leid...

dinsdag, 27 oktober 2020

Lees verder

Leonie van der Veen doet oproep voor “Een lichtje in donkere tijden...!”

Een aanstekelijke flyer van de gemeente Hogeland bracht Leonie van der Veen op een idee. De inwoonster van Aalden haakte er enthousiast op in: In deze Groningse gemeente zijn alle inwoner...

dinsdag, 27 oktober 2020

Lees verder

Judith Post (35) van familiebedrijf De Mepperdennen blijft optimistisch:

“Er zijn zorgen, maar geen super zorgen. Het trekt echt wel weer aan!” Sinds 2018 is Judith Post (35) samen met haar ouders eigenaar van groepsaccommodatie annex eetcafé De Mepperdennen in ...

dinsdag, 27 oktober 2020

Lees verder
Willekeurige foto