Artikel
Toeteren en schuiven, Fleur Kregel (10) uit Meppen kan er geen genoeg van krijgen
Het liefst speelt Fleur Kregel op haar trombone niet solo, maar samen. Vandaar dat ze snel haar opwachting hoopt te maken bij muziekvereniging BOM. “Naast mijn papa in het korps mogen spelen. Dat lijkt me geweldig!” Sietse Kregel is de trotse papa van Fleur en hoort het met een goedkeurende blik aan. De passie voor muziek is overgeslagen van vader op dochter. Mooi om te zien!

Fleur was op al vroeg gegrepen door de trombone, maar pas na de zomervakantie begon ze er mee. “Toen waren mijn armen lang genoeg om alle tonen te kunnen spelen”, glimlacht de 10-jarige Meppenaar.

De leerling van groep 7 van obs De Anwende maakt al sinds haar zevende muziek. "Ik heb eerst gitaar gespeeld en ben een jaar later bugel gaan spelen. Na de zomervakantie gestart met de trombone. Het is anders dan andere instrumenten, zoals de bugel bijvoorbeeld. Daar zitten ventielen op die je moet indrukken, terwijl je bij een trombone moet schuiven", legt Fleur uit.

Geen muziekles slaat ze over. Iedere maandagmiddag krijgt Fleur les van Egbert Stroeve. “Hij geeft op een heel leuke manier les en is een goede leraar. Zelf speelt hij bij de Johan Willem Friso kapel. Ik kan nog heel veel van hem leren.”

Fleur is nu bezig om haar A-diploma te halen en hoopt daarna snel door te stromen naar het korps van BOM. Haar voorliefde voor het Zweeler muziekkorps zit echt in de familie. “Mijn overgroot-opa Henk en mijn oma Anneke speelden ook bij BOM. Naast mijn papa speelt ook oom Arjen al meer dan 25 jaar in het orkest."

Het lijkt Fleur leuk om met BOM straks regelmatig een optreden of serenade voor de mensen in het dorp te verzorgen. En evenementen als Palmhaan en Sinterklaas muzikaal te omlijsten. “Ik hoop in ieder geval dat er meer kinderen van mijn leeftijd het leuk vinden om muziek te maken en bij het orkest willen spelen.” Lees ook elders in OEK het verhaal van Arjen en Sietse: “B.O.M. zal altijd blijven, dat weten we zeker!”

De passie voor muziek én de trombone is overgeslagen van vader op dochter. Voor Sietse Kregel is het mooi om te zien dat dochter Fleur de familietraditie voortzet. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 20 oktober 2020

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Bibliothecaresse Ina Luis (66) blikt terug op een mooie loopbaan

“Ik had geen vak kunnen kiezen dat beter bij mij past… de jaren zijn omgevlogen”. Ina Luis was bijna 45 jaar bibliothecaresse in Emmen en ging afgelopen najaar met pensioen. In haar woo...

dinsdag, 26 januari 2021

Lees verder

Schrijven was voor Yvonne Brill (78) de essentie van het leven

Afgelopen week overleed Yvonne Brill aan de gevolgen van het coronavirus. De 78-jarige auteur en illustrator uit Aalden verwierf nationale bekendheid met haar boekenreeks over het paardenmeisje Bianca. Schrijven was voo...

dinsdag, 12 januari 2021

Lees verder

Samenwerking plattelandsjongeren en AZC

Vanuit een samenwerking tussen www.plattelandsjongeren.nl  en het AZC is er de mogelijkheid voor jongeren tussen de 14 en 30 jaar de mogelijkheid om een 12-weekse toneelactiviteit te vol...

woensdag, 6 januari 2021

Lees verder
Willekeurige foto