Artikel
Leonie van der Veen doet oproep voor “Een lichtje in donkere tijden...!”

Een aanstekelijke flyer van de gemeente Hogeland bracht Leonie van der Veen op een idee. De inwoonster van Aalden haakte er enthousiast op in: In deze Groningse gemeente zijn alle inwoners opgeroepen om extra verlichting aan te steken, om zo in deze wat sombere tijd toch een sfeervol lichtje te bieden.

Op deze manier wil men de straten een beetje opvrolijken in deze extra donkere maanden. Deze sympathieke gedachte moet eigenlijk breed uitgerold worden. En ik dacht: dat kan in onze Zweeler dorpen toch ook….!”

Leonie voegde de daad bij het woord en heeft zelf een aansprekende flyer gemaakt. Met dit initiatief hoopt ze een stimulans te kunnen geven om - ondanks alle beperkingen - toch te kunnen verbinden in tijden dat een kopje koffie, een buurtbarbecue of een vrijmibo niet meer vanzelfsprekend zijn. “We moeten de focus leggen op wat nog wel kan. De dagen worden korter en de feestdagen somberder, maar met wat extra lichtjes in tuinen en huiskamers is een wandeling door het dorp een stuk vrolijker.”

Leonie doet in de flyer dan ook de oproep om  tuinen, terrassen en vensterbanken te versieren met (kerst)lichtjes. De flyer gaat de Aaldenaar onder meer via Facebook onder de aandacht brengen.

Leonie woont sinds 2016 met haar gezin in Aalden. “Het bevalt ons hier heel goed. Zeker in deze tijden blijkt maar weer dat wonen in een dorp toch meer vrijheid biedt. We hebben de grote drukke stad verlaten en genieten met ons vieren met volle teugen van het rustige uitgestrekte platteland, maar zeker ook van de gemoedelijkheid.”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 oktober 2020

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Grootscheepse renovatie in kerk Aalden

Na de bouw van de kerk in Aalden, in 1954, hebben gedurende de jaren tot nu toe diverse verbeteringen, moderniseringen en uitbreidingen plaatsgevonden. Een ingrijpende verandering was de vergroting van &ls...

woensdag, 2 december 2020

Lees verder

De Hof van Axen, negen jaar later: “Je hoort ons niet klagen”

Ruim veertig jaar was De Hof van Axen in Witteveen onlosmakelijk verbonden met de namen van Coby en Ton Schasfoort. Zij waren het die een onbewoonde, ietwat bouwvallige staatsboerderij uit de ...

dinsdag, 1 december 2020

Lees verder

Uitslag1e trekking Winkelweekactie Ondernemersvereninging Zweeloo e.o.

Van harte gefeliciteerd met jullie prijzen; deze worden thuisbezorgd. Volgende week is er een nieuwe trekking met mooie prijzen! Dus lever ook deze week de envelop (met uw naam en adr...

dinsdag, 1 december 2020

Lees verder
Willekeurige foto