.

.

 

.

De lente komt er aan……!

De vogels zingen in het ochtendgloren al het hoogste lied, en in de tuinen zijn alle tekenen van een ontluikende lente aanwezig. Afgelopen dagen liep de temperatuur in de Zweeler dorpen regelmatig op tot een graad of zestien! Een verschil van dag en nacht bij vorige week, met diepvriestemperaturen tot wel - 15.

De natuur lijkt de sprong van de winter naar de lente moeiteloos gemaakt te hebben. De sneeuw was vorige week dinsdag amper weggesmolten of de eerste krokussen in de bermen van Meppen stonden al in bloei. De bollen zijn afgelopen najaar door Bermbeheer Meppen gezet.

De aanplant van de bloembollen maakt onderdeel uit van de ecologische bestrijding van de eikenprocessierups, die zich de afgelopen jaren ook in onze dorpen steeds sterker manifesteert en voor overlast zorgt bij mens en dier. Tevens dragen de bloemen bij aan de biodiversiteit

Een mooi beeld van de ontluikende natuur is deze foto. In Meppen schieten de kleurige krokussen – die afgelopen najaar door Bermbeheer Meppen zijn geplant - al volop uit de grond. De lente is volgens de kalender weliswaar nog niet in het land, maar de natuur trekt zich daar overduidelijk weinig van aan.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 23 februari 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel