.

.

 

.

Miranda Renting deed donderdag ...

... als stil protest het licht in haar kapsalon en schoonheidssalon aan: "Het gaat echt slecht nu .... en gelukkig kunnen we 2 maart weer volop aan het werk".

Het demissionaire kabinet heeft dinsdagavond het besluit bekendgemaakt dat de meeste contactberoepen - waaronder kappers en schoonheidsspecialisten - hun zaak op dinsdag 2 maart a.s. weer kunnen openen. Dat is heel goed nieuws en een enorme opluchting voor Miranda Renting van Hair & Now.

Ze slaakt in de kapsalon en schoonheidssalon aan de Noordweg in Zweeloo een zucht van verlichting, maar ook nog een noodkreet: “Op deze manier kon het ook echt niet verder!”

Miranda vervolgt: “Ik was er ook echt klaar mee dat mijn zaak dicht moest terwijl k niet op een eerlijke manier compensatie kreeg. De tijd van steunen is voorbij, want de noodsteun van de overheid is niet toereikend. Gelukkig kunnen we weer afspraken inplannen en op 2 maart de deuren weer openen.”

Gebrek aan financiële steun
Net als veel andere kappers in ons land deed Miranda afgelopen donderdagavond het licht in haar kapsalon en schoonheidssalon aan als stil protest tegen de nog altijd gedwongen sluiting en het gebrek aan financiële steun om dat te compenseren.

Voortvarend en investeringen
Door de tweede lockdown krijgen kappers het volgens Miranda steeds moeilijker om hun bedrijf overeind te houden. Ze runt al bijna tien jaar de kapsalon en schoonheidssalon Hair & Now. “De zaken gingen voortvarend en februari 2020 besloot ik te investeren in een nieuwe inrichting. Ook heb ik me ingeschreven voor een aantal cursussen om up-to-date te blijven. Helaas is het bij plannen gebleven, want in maart werd de salon vanwege de coronamaatregelen gesloten.”

Solidair
Miranda had daar aanvankelijk alle begrip voor en was solidair. “We zouden elkaar immers samen beschermen tegen corona en er werd aan alle ondernemers de belofte gedaan dat er financiële ondersteuning van de overheid zou komen, zodat we na de lockdown onze zaak weer konden openen. Die steunpakketten kwamen er ook. Het was niet veel, maar als dit het offer was wat ik moest brengen - om corona de wereld uit te helpen - deed ik dat graag."

Coronaproof
Helaas werd de lockdown verlengd, waardoor de buffer van Miranda langzamerhand  verder opraakte. ”Na weken wachten kwam dan eindelijk het verlossende woord:  Ik mocht m’n salon weer openen mits ik strenge regels zou hanteren. Ik heb de salon volledig coronaproof ingericht en de agenda was vanaf dag 1 volledig volgeboekt. Iedereen was blij dat de kappers weer de deuren openden. De maanden erna bleef de omzet door alle beperkende maatregelen helaas lager dan gemiddeld, maar ik had al m’n hoop op december gevestigd. Normaal één van de drukste maanden van het jaar. Al snel volgde echter een nieuwe domper: de salons moesten wederom sluiten. Een schrale troost: er zouden opnieuw steunpakketten komen en deze heb ik dan ook meteen aangevraagd. Maar wat bleek…..? Er werden meer eisen aan de steunmaatregelen toegevoegd, waardoor ik niet meer in aanmerking kwam."

'De beautysector staat in de kou'
Ongeveer 95% van de beautysector valt volgens Miranda tussen wal en schip en krijgt geen tot zeer weinig ondersteuning. "Inmiddels zijn we al weer negen weken gesloten, negen weken zonder enige vorm van omzet of inkomen. Bij veel ondernemers staat het water tot aan de  lippen."

Gebrek aan perspectief
Het gebrek aan steun en perspectief zorgde er de afgelopen periode voor dat veel kappers ten einde raad zijn. “Ondernemers met een contactberoep hebben echt hulp nodig. Als wij nu geen hulp krijgen zullen er salons moeten sluiten, omdat het financieel niet meer op te brengen is en dat zou toch niet mogen gebeuren?”

Miranda Renting van Hair & Now mag 2 maart de deuren van de kapsalon en schoonheidssalon aan de Noordweg in Zweeloo weer openen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 23 februari 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel