Artikel
Bermbeheer Meppen maakt wederom sier met aantrekkelijk geprijsd bloembollenpakket
Komende zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur verkooppunt bij Coop Weggen. In de Zweeler dorpen zijn vrijwilligers drukdoende met de aanplant van bloembollen in de strijd tegen de eikenprocessierups. Ook in Meppen is er de afgelopen weken weer hard gewerkt. Vrijwilligers van Bermbeheer Meppen stopten vol overgave liefst een paar duizend bloembollen in de grond.

Om inkomsten te genereren werden afgelopen jaar ook botanische bloembollen op markten verkocht. Dit jaar gaan de markten echter niet door en heeft Bermbeheer Meppen dus bloembollen over. Komende zaterdag (21 november a.s.) staan vrijwilligers met deze speciaal tegen de eikenprocessierupsen ontwikkelde bloembollen met een kraampje bij Coop Weggen in Aalden.

Een zak met wel 80 botanische bloembollen - verschillende soorten - voor slechts € 9,95 voor in de tuin. Deze bloembollen zijn speciaal geselecteerd door JUP uit Noord Holland omdat de bloemen vogels en insecten aantrekken en zich te goed doen aan de eikenprocessierups.

Dus direct vroeg in het voorjaar wordt al een begin gemaakt met de biologische bestrijding tegen deze rupsen. die veel overlast geven. De term Botanisch geeft aan dat de bollen zich automatisch ieder jaar vermeerderen.  Ook zorgen de mooie bloemen in het voorjaar voor wat lichtpuntjes en blijdschap in deze donkere wintermaanden met alle beperkingen vanwege het coronavirus. Kleur en fleur is wat we graag zien! Zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur staat Bermbeheer Meppen met een kraampje bij de Coop in Aalden. Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op…!

Bloembollen planten in de strijd tegen eikenprocessierups

Bij de foto: Het kriebelt al als je erover leest: eikenprocessierupsen. Maar er is goed nieuws! Er is een natuurlijke en kleurrijke oplossing gevonden tegen deze rupsen. Bermbeheer Meppen heeft een bollenmengsel in de aanbieding, waarop wespen en vliegen afkomen. De bollen kunnen worden geplant aan de voet van eiken. De roofinsecten blijven in het voorjaar hangen in het bollenmengsel totdat de rupsen er zijn en stappen dan over van bloem naar rups. De bollen kunnen verwilderen en zich uitbreiden.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 17 november 2020

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Weidevogelnestbescherming Oosterhesselen

Het weidevogelseizoen 2021 is weer begonnen. Op vrijdagmiddag 19 maart werd in Zwinderen het eerste kievitslegsel gev...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Epke en Tineke Wiersma hebben geen spijt én heimwee:

“Aan de Oude Meerdijk in Emmen deed zich een mooie kans voor om ‘nog een keer’ te bouwen naar onze smaak en wensen”. Epke en Tineke Wiersma denken zeker terug aan...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Week van Tweedehands Textiel:

imago tweedehands kleding steeds minder stoffig. Kleding weer emotionele waarde geven, mensen bewust maken van het belang van hergebruik en de wegwerpcultuur een halt toe roe...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder
Willekeurige foto