Artikel
Bermbeheer Meppen maakt wederom sier met aantrekkelijk geprijsd bloembollenpakket
Komende zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur verkooppunt bij Coop Weggen. In de Zweeler dorpen zijn vrijwilligers drukdoende met de aanplant van bloembollen in de strijd tegen de eikenprocessierups. Ook in Meppen is er de afgelopen weken weer hard gewerkt. Vrijwilligers van Bermbeheer Meppen stopten vol overgave liefst een paar duizend bloembollen in de grond.

Om inkomsten te genereren werden afgelopen jaar ook botanische bloembollen op markten verkocht. Dit jaar gaan de markten echter niet door en heeft Bermbeheer Meppen dus bloembollen over. Komende zaterdag (21 november a.s.) staan vrijwilligers met deze speciaal tegen de eikenprocessierupsen ontwikkelde bloembollen met een kraampje bij Coop Weggen in Aalden.

Een zak met wel 80 botanische bloembollen - verschillende soorten - voor slechts € 9,95 voor in de tuin. Deze bloembollen zijn speciaal geselecteerd door JUP uit Noord Holland omdat de bloemen vogels en insecten aantrekken en zich te goed doen aan de eikenprocessierups.

Dus direct vroeg in het voorjaar wordt al een begin gemaakt met de biologische bestrijding tegen deze rupsen. die veel overlast geven. De term Botanisch geeft aan dat de bollen zich automatisch ieder jaar vermeerderen.  Ook zorgen de mooie bloemen in het voorjaar voor wat lichtpuntjes en blijdschap in deze donkere wintermaanden met alle beperkingen vanwege het coronavirus. Kleur en fleur is wat we graag zien! Zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur staat Bermbeheer Meppen met een kraampje bij de Coop in Aalden. Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op…!

Bloembollen planten in de strijd tegen eikenprocessierups

Bij de foto: Het kriebelt al als je erover leest: eikenprocessierupsen. Maar er is goed nieuws! Er is een natuurlijke en kleurrijke oplossing gevonden tegen deze rupsen. Bermbeheer Meppen heeft een bollenmengsel in de aanbieding, waarop wespen en vliegen afkomen. De bollen kunnen worden geplant aan de voet van eiken. De roofinsecten blijven in het voorjaar hangen in het bollenmengsel totdat de rupsen er zijn en stappen dan over van bloem naar rups. De bollen kunnen verwilderen en zich uitbreiden.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 17 november 2020

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Grootscheepse renovatie in kerk Aalden

Na de bouw van de kerk in Aalden, in 1954, hebben gedurende de jaren tot nu toe diverse verbeteringen, moderniseringen en uitbreidingen plaatsgevonden. Een ingrijpende verandering was de vergroting van &ls...

woensdag, 2 december 2020

Lees verder

De Hof van Axen, negen jaar later: “Je hoort ons niet klagen”

Ruim veertig jaar was De Hof van Axen in Witteveen onlosmakelijk verbonden met de namen van Coby en Ton Schasfoort. Zij waren het die een onbewoonde, ietwat bouwvallige staatsboerderij uit de ...

dinsdag, 1 december 2020

Lees verder

Uitslag1e trekking Winkelweekactie Ondernemersvereninging Zweeloo e.o.

Van harte gefeliciteerd met jullie prijzen; deze worden thuisbezorgd. Volgende week is er een nieuwe trekking met mooie prijzen! Dus lever ook deze week de envelop (met uw naam en adr...

dinsdag, 1 december 2020

Lees verder
Willekeurige foto