.

.

 

.

Luisterboek van “De Man Met De Rieten ....

... Reiskoffer - dilemma in oorlogstijd” uitgebracht, voorgelezen door Harm Dijkstra. Op 10 maart 2021 is het luisterboek van de novelle “De Man Met De Rieten Reiskoffer - dilemma in oorlogstijd” uitgebracht. Deze novelle is het tweede boek van de in Drenthe woonachtige schrijver Jos Govaarts.

Het boek is ingesproken door niemand minder dan Harm Dijkstra, bekend van het cabaretduo Harm en Roelof uit Sleen en van programma’s als Hemmeltied en Strunen van RTV-Drenthe. Op zijn onnavolgbare wijze en gedeeltelijk in het Drents uitgesproken heeft Harm een geheel eigen sfeer aan dit verhaal kunnen geven.

“De Man Met De Rieten Reiskoffer - dilemma in oorlogstijd” is het waargebeurde verhaal van een Joodse onderduiker in Zweeloo. Deze man is in januari 1943 om het leven gekomen maar pas in 1959 is zijn stoffelijk overschot gevonden tijdens de afbraak van de oude pastorie. Wat er precies is gebeurd zal nooit meer bekend worden. Jos Govaarts weet je echter op een levendige en indringende manier de sfeer en dilemma’s van die tijd te schetsen. Met de stem van Harm Dijkstra komt die sfeer nog beter tot zijn recht.

Op 21 maart 2020, precies op de 100ste geboortedag van de onderduiker is het boek ‘De man Met De Rieten Reiskoffer’ in de reeks Godijntjes uitgebracht.

Jos Govaarts (1951) schrijft romans. Eerder verscheen van zijn hand de roman ‘Krassels’.

Artikel geplaatst 9 maart 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel