Artikel
Milieustraat AZC Zweeloo draait op volle toeren
De milieustraat van AZC Zweeloo – die sinds enkele maanden in bedrijf is – draait op volle toeren. In korte tijd werden liefst 5.000 blikjes uit de natuur gehaald. Ook veel ander zwerfafval werd opgeruimd. “We hebben over aanvoer niet te klagen. Dat is goed nieuws, want zo leveren de bewoners een mooie bijdrage aan een schoon milieu”, zegt een woordvoerder.
Het AZC Zweeloo deed onlangs in O.E.K. een oproep om oude fietsen ter beschikking te stellen voor de speciale fietswerkplaats. Dit leverde in korte tijd meer dan 20 fietsen op. De fietsenmakers zijn er blij mee en knappen de tweewielers op, zodat de bewoners er weer op een veilige manier gebruik van kunnen maken.
Met al deze initiatieven willen de AZC-bewoners iets terug doen voor de gemeenschap. Mocht er ergens zwerfvuil liggen dan kan men dit melden via 06 - 11 76 00 51 (bellen of appen is beide mogelijk). Graag op doordeweekse dagen van 8:00 tot 16:00 uur.
De melding wordt dan zo snel mogelijk opgepakt. Inmiddels is de laatste fase van de herfst aangebroken en er zal  ongetwijfeld het nodige blad op de paden liggen of nog van de bomen dwarrelen. Mochten er buurtbewoners zijn die moeite hebben de tuin bladvrij te krijgen, dan kan men dit melden via het bovengenoemde 06-nummer.
De bewoners van het AZC willen de gulle gevers nogmaals bedanken…. en mochten er bij u in het schuurtje nog oude fietsen staan, de medewerkers van de milieustraat halen ze graag op!

Bewoners van het AZC Zweeloo zetten alles op alles om het aantal blikjes in het zwerfafval terug te dringen. De afgelopen periode werden meer dan 5.000 blikjes uit de natuur gehaald.
Oes Eig'n Kraantien d.d. 8 december 2020
 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Luisterend over de natuurbegraafplaats

Het geroffel van spechten in het bos, het gezoem van een hommelkoningin en de zang van de grote lijster. Nederlanders ontdekken de natuur steeds vaker als welkome afwisseling van het thu...

dinsdag, 2 maart 2021

Lees verder

Wereldgebedsdag 2021 Aalden/Zweeloo, op YouTube

Vele jaren geleden besloot een aantal vrouwen, lid van de Hervormde Zusterkring en de Gereformeerde Vrouwenvereniging, dat het mooi zou zijn om ook hier ter plaatse deel te gaan nemen aan...

dinsdag, 2 maart 2021

Lees verder

Meest bijzonder en markant bankje van Zweeloo.......

Waterschapsbank 'bij brug over stroompje' straalt robuustheid uit In onze Zweeler dorpen staan veel banken; gewone, eenvoudige banken waarop het even goed uitrusten is. Eén bank springt er echter uit; de Waterschapsb...

dinsdag, 2 maart 2021

Lees verder
Willekeurige foto