.

.

.

SC Zweeloo blijft zonder zege na nederlaag tegen SV De Griffioen

ZWEELOO – In het verleden waren SC Zweeloo en SV De Griffioen uit het Friese Oosterwolde veelal aan elkaar gewaagd. Tot drie keer toe eindigde het onbeslist, één keer wonnen de Friezen nipt. Op de laatste zaterdag van oktober 2010 was het – na vier seizoenen afwezigheid - anders. SV De Griffioen (naar een fabeldier, red.) won in Zweeloo met grote cijfers, 0-5. Twee van de vijf treffers betroffen een eigen doelpunt. Ties van der A en Henri Popken waren de ongelukkigen. Bij de rust was het 0-3. SC Zweeloo strijdt met streekgenoot CSVC en SV TONEGO tegen directe degradatie.

Aanvankelijk leek er niet zo heel veel aan de hand voor SC Zweeloo, de ploeg van trainer Hans Pullen. De nummer laatst nam het initiatief tegen de nummer twee van de ranglijst in 3D. Wel probeerden de aanvallend ingestelde Robin Winters en middenvelder Niels Tel het van afstand, maar echt gevaar bleef achterwege. Sterker, bijna halverwege de eerste helft had Vincent Kok de 1-0 op zijn schoen. De allrounder verscheen alleen voor keeper Erwin Haaijema, maar wist de opgelegde kans niet te benutten. Daarna probeerde Anne Hajes het met een knappe kopbal, die niet zo gek ver naast ging.

Hoewel de toon leek gezet, kwam SC Zweeloo op ongelukkige wijze op achterstand. Een voorzet vanaf de linkerflank werd door Van der A achter zijn eigen keeper gekopt. Slechts drie minuten later gebeurde het voor onmogelijk geachte: een tweede eigen doelpunt. Deze keer was het Popken die Koopman passeerde na – opnieuw – een voorzet van links. Die twee klappen kwam de thuisploeg niet meer te boven in het restant van de bij vlagen stevige wedstrijd. Tien minuten voor de rust bouwde Robin Winters de score uit na onvoldoende verdedigen aan de kant van de Zuidoost-Drenten.

De zoveelste tegenslag bleek ondertussen de blessure van Gerwin Stevens, die niet verder kon na een tik op zijn enkel. Julian Manting – enige tijd afwezig door een knieblessure – kwam hem vlak voor de rust vervangen. Zes minuten onderweg in de tweede helft tekende Wim van Riezen voor de 0-4 en acht minuten later mikte aanvaller Jordi Linneman maar net naast. Een kwartier voor tijd bepaalde Tel (oud-ACV, ex-PKC’83) de eindstand, 0-5. Rick Hagenauw had de grootste kans op de 1-5, maar het kwam er niet meer van.

Na de start van de tweede periode smacht SC Zweeloo nog altijd naar de eerste winst. De achterstand op de veilige elfde plaats is negen punten. CSVC (vier punten meer) en SV TONEGO (drie punten meer) staan nog in de buurt. Op de eerste zaterdag van november wordt voor de eerste keer de gemeentelijke derby bij concurrent CSVC gespeeld. Een op voorhand cruciaal duel. Bij winst nadert SC Zweeloo de club uit Coevorden tot op één punt. De wedstrijd in Coevorden begint - op de bijna vooravond van de jaarlijkse Ganzenmarkt - om 14.30 uur.

SC Zweeloo – SV De Griffioen: 0-5 (0-3). 27. Ties van der A 0-1 (e.d.), 30. Henri Popken 0-2 (e.d.), 35. Robin Winters 0-3, 52. Wim van Riezen 0-4, 75. Niels Tel 0-5. Scheidsrechter: Werkhoven (Groningen). Gele kaart: Stefan Wagenaar (SV De Griffioen).

SC Zweeloo: Remko Koopman, Rick Kiers, Ties van der A, Hans Lanting, Henri Popken, René Lanting, Gerwin Stevens (40. Julian Manting), Anne Hajes (75. Gerko Lanting), Thomas Wolting (65. Rolf Drewes), Vincent Kok, Rick Hagenauw.