.

.

 

.

Kylian Hidding (24) woont op prachtige stek in Zaandam, maar….

“Het binnenrijden van Aalden voelt nog altijd als thuiskomen”. Kylian Hidding vertrok ongeveer vijf jaar geleden uit Aalden. Kylian heeft inmiddels op vijf verschillende locaties gewoond, maar zijn huidige locatie in de groene Schildersbuurt aan het water in Zaandam is  toch wel het meest bijzonder.

Samen met zijn vriendin Esther woont de geboren en getogen Aaldenaar in het voormalige sportfondsenbad in Zaandam. Het zwembadcomplex is getransformeerd tot moderne appartementen en kantoren in een karakteristiek historisch gebouw; met een centraal atrium. Een unieke ambiance, op amper vijf minuten fietsen van het stadscentrum. "Het straalt de jaren ’30 sfeer uit, maar dan wel gestoeld op de huidige wensen en eisen van de 21e eeuw. We hebben het hier erg naar onze zin en qua bereikbaarheid zitten we hier ook goed in Zaandam. De stad ligt centraal in Noord-Holland en natuurlijk ligt Amsterdam vrijwel om de hoek.”

Gesetteld
De 24-jarige Kylian denkt nog regelmatig terug aan de jeugdjaren die hij in Aalden beleefde, maar de binding werd de afgelopen jaren wel wat minder. “Natuurlijk is de band met mijn ouders en zus heel hecht en hebben we veel contact, maar veel vrienden van destijds wonen tegenwoordig elders; veelal in Groningen en Leeuwarden. Daar hebben ze zich na hun studietijd gesetteld. Ik spreek ze gelukkig nog veelvuldig en zie ze nog regelmatig, maar in Amsterdam heb ik inmiddels veel nieuwe vrienden leren kennen.”

Geschikte woonlocatie
Wonen in Zaandam is min of meer een bewuste keuze geweest. “Esther en ik wonen nu al bijna twee jaar in Zaandam. Aanvankelijk hadden we het vizier op een leuk appartement in Amsterdam gericht, want ik werk in Amsterdam en Esther studeert er. Mede door de krapte op de woningmarkt bleek het helaas onmogelijk om een geschikte woonlocatie te vinden, dus zijn we iets verder gaan kijken. Vervolgens kwamen we uit in Zaandam.”

Werkzaam financiële afdelingen
In 2018 heeft Kylian aan de Hogeschool NHL Stenden de vierjarige HBO-opleiding International Hospitality Management afgerond. Hij legt de studiekeuze van destijds uit: “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de financiële afdelingen van ondernemingen en organisaties die actief zijn in de horeca. Deze combinatie van studie en werk bracht me in de Randstad. In het laatste jaar van de opleiding heb ik stage gelopen bij Hotel Casa in Amsterdam. Na afronding van mijn studie heb ik voor Casa een nieuw reserveringssysteem geïmplementeerd. In deze jaren heb ik veel kennis opgedaan hoe de financiële administratie in het hotelwezen is georganiseerd.”

….Leidseplein en Rembrandtplein
Gedurende deze studie woonde Kylian samen met zeven collega’s in een huis in Amsterdam-Oost.  “In deze periode heb ik de vrije tijd zeer goed benut. We gingen regelmatig stappen op de welbekende plekken, zoals het Leidseplein en Rembrandtplein. Ook de bezoeken aan de Johan Cruijf ArenA mochten niet achterblijven. Voor mij voelde dit al snel aan als echte thuiswedstrijden.”

Kylian Hidding

Na de periode bij Hotel Casa werkte Kylian een jaar voor het accountingskantoor KPMG. Hij was er werkzaam als Junior Finance Specialist crediteurenadministratie. Na een jaartje KPMG lonkte er een nieuwe uitdaging: de internationale supermarktketen Carrefour Nederland, gevestigd in Amsterdam. “Vanuit het kantoor in Nederland zorgen we voor de bevoorrading van de supermarkten. Het transport vindt plaats door heel Europa en wij zijn verantwoordelijk voor de financiële administratie. Als assistent Financial Controller controleer ik de maandelijkse winst- en verliesrekeningen en de bedrijfsbalans. Deze worden vervolgens weer gerapporteerd aan het hoofdkantoor in Frankrijk.”

Mooiste halfjaar tijdens stage op Bali en Thailand
Het mooiste halfjaar van zijn leven beleefde Kylian tot dusverre tijdens een stage in 2017 op Bali en in Thailand. “We zijn in totaal met tachtig studenten vanuit Nederland naar Zuidoost-Azië afgereisd. Je kan je natuurlijk wel voorstellen dat het een gezellig verblijf is geworden. We hadden gemiddeld drie dagen per week stage, de rest van de week hadden we genoeg vrije tijd over om dit prachtige eiland te verkennen. We hadden met de vriendengroep scooters gehuurd en zijn hiermee kris kras over het eiland gereden. In Thailand verbleven we in de drukke hoofdstad Bangkok. Ook hier hebben we in de weekenden met dezelfde vriendengroep veel rondgereisd en mooie plekken bezocht. Deze reizen waren echter niet te volbrengen met scooters, maar gingen gepaard met urenlange busreizen of zelfs binnenlandse vliegreizen. In Bangkok heb ik ook mijn 21e verjaardag gevierd samen met mijn vader en zus die waren overgevlogen vanuit Nederland, een verjaardag om nooit meer te vergeten!”

vv Sweel en Sweelpop
Kylian is de mooie jeugdjaren in Aalden zeker niet vergeten en daarin speelde voetbalclub vv Sweel een centrale rol. “De wekelijkse voetbalwedstrijden en de bijbehorende teamfeesten waren altijd een groot succes. Bovendien keek ik altijd in het bijzonder uit naar Sweelpop, maar helaas kan dat ook afgelopen jaar niet doorgaan. Ook kijk ik met veel plezier terug naar de jaren bij Het Tramlokaal in Meppen, waar ik mijn eerste horecaervaring heb opgedaan. Bij het binnenrijden van Aalden voelt het altijd wel vertrouwt en als thuiskomen. Het blijft altijd weer heel fijn om naar mijn ouders toe te gaan. Weliswaar, het wonen en werken in de Randstad kent toch ook heel veel voordelen. Of ik ooit weer in Drenthe zal gaan wonen, dat laat ik nog maar even in het midden…… ”

Vriendenteam Sloterdijk 4
Kylian is de voetbalsport trouw gebleven. “Toen wij in Zaandam gingen wonen, heb ik het eerste seizoen gevoetbald bij FC Zaandam 2 en trainde ik mee met de selectie. Sinds afgelopen zomer ben ik aangesloten bij het voetbalteam Sloterdijk 4, dat is gevormd vanuit de Amsterdamse vriendengroep. Helaas was het afgelopen seizoen van korte duur, want het is even niet meer mogelijk om in teamverband te trainen en wedstrijden te spelen. Om toch de conditie nog wat op peil te houden, ben ik wekelijks aan het hardlopen. Het is niet mijn favoriete bezigheid, maar de rondjes langs de Zaanse Schans – met molens in het pittoreske landschap - geven toch wel veel inspiratie. We zijn inmiddels echte Zaankanters, maar de band met Drenthe zullen we nooit verliezen.”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 30 maart 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel