.

.

 

.

Project Vogel-Vrij

"Wie wil aandeel leveren aan dit vrijheidskunstproject ?". Myrte van Dijk, kunstenares in Emmen, is aan het werk om een installatie te maken van 15.000 ‘vrijheidsvogeltjes’. De kunstinstallatie wordt deze zomer opgebouwd in het Rensenpark in Emmen. De planning was dat vorig jaar te doen, in het kader van 75 jaar bevrijding. Dit ging toen, zoals zoveel, niet door.

Myrte werkt in haar atelier, in workshops, en op scholen aan de vogeltjes. Dit wil zeggen dat mensen, groot en klein, hun vogeltje kleien. En zo hun aandeel leveren aan dit vrijheidskunstproject.

Op 3 april gaat Myrte rond in Emmen en omgeving, om klei te brengen, zodat thuis vogeltjes gemaakt kunnen worden. Hier gaat Anke Kamman klei bestellen. “Niet om zelf een aantal vogeltjes te kleien, maar ik hoop vooral dat anderen mee gaan doen. Een aantal mensen heeft zich al bij me opgegeven. Ik zorg er voor dat je klei thuiskrijgt, waarna je, hoe coronaproof wil je het hebben, daar je vogeltje kunt maken. Alleen, of met je familie, of via Zoom…. Want op drie momenten geeft Myrte een digitale workshop!

In de Nieuwsbrief van Myrte staat hierover te lezen: ‘Op Tweede Paasdag maandag 5 april, woensdag 7 april of op zaterdag 10 april. Alle sessies beginnen om 16.00 uur. Uiterlijk 2 dagen voor de sessie ontvang je informatie over waar we elkaar digitaal ontmoeten.’
Maar je kunt natuurlijk ook op een moment dat jou schikt aan de slag gaan. Middels een digitaal instructiefilmpje.

Wil je er meer van weten? www.vogelvrij.myrtevandijk.nl
Maar doe dat zo gauw mogelijk, en wil je meedoen, geef je dan bij mij op vóór morgenavond (31 maart), 18.00 uur, want daarna ga ik de benodigde klei bestellen. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-22536325.”

Myrte van Dijk, die op de hoogte is van het “Sweeler kleien”, voegde in een mail nog toe:
“Voor nu heb ik dus drie online bijeenkomsten gepland, maar ik verwacht dat ik daarna meer zal gaan plannen en dus ook in april en mei komen weer meer digitale workshops live.
Ik denk dat het belangrijk en vooral ook leuk is om in ieder geval een keer mee te doen met een live workshop, omdat deelnemers ook vragen kunnen stellen en ik hen kan helpen als men op problemen stuit. Daarna kunnen mensen ook zelfstandig aan de slag met een instructiefilmpje. Voor mij is het ook echt een meerwaarde om alle deelnemers ook echt gezien te hebben, ook al is dat digitaal...."

Dus Myrte van Dijk wil graag aansturen op mee doen op die drie genoemde momenten, en mocht dat niet lukken dan komen er meer data binnenkort 

https://www.myrtevandijk.nl/vogelvrij/artikelen/klei-digitaal-mee

Oes Eig'n Kraantien d.d. 30 maart 2021

 


 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel