.

.

 

.

De gietijzeren paaltjes gaan er komen!

Statiegeld-donaties bij Coop Weggen voor Grafonderhoud Zweeloo. Op de begraafplaats van Zweeloo worden de grafrijen aangeduid met nummers op gietijzeren paaltjes.

Omdat er nogal wat van deze paaltjes niet meer staan -omdat ze kapot zijn gegaan of weggeraakt- maakt dat een slordige indruk. De vrijwilligers van de Stichting Bevordering Grafonderhoud Zweeloo willen daar verandering in brengen.

Eerder zijn hiervoor al verzoeken ingediend bij de Verenigingen Dorpsbelangen Aalden en Zweeloo voor een bedrag uit de dorpsbudgetten. Daar is hartverwarmend op gereageerd, zodat er al een substantiële hoeveelheid geld beschikbaar is gekomen om die paaltjes aan te schaffen.

Er is echter nog meer geld nodig want die paaltjes zijn duur. Ze zijn duur omdat het nummerplaatjes zijn en er dus voor elk paaltje een nieuwe gietmal gemaakt moet worden.

Na een tip van Gezienus Weggen is COOP-Nederland benaderd met het verzoek in de komende maanden de statiegeld-donaties voor dit doel beschikbaar te stellen. Coop Supermarkten B.V. heeft dat verzoek inmiddels gehonoreerd.

We zijn daar erg blij mee en we hopen natuurlijk dat ook u statiegeld bij de machine in de COOP in Aalden voor dit doel wilt doneren.

Alvast bedankt!

Stichting Bevordering Grafonderhoud Zweeloo

Oes Eig'n Kraantien d.d. 30 maart 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel