.

.

 

.

Faunabeheer Drenthe waarschuwt voor overstekende reeën

Automobilisten opgelet! Verkeer op de Drentse wegen moet de komende periode extra alert zijn op overstekende reeën. Faunabeheer Drenthe meldt dat het piekseizoen is begonnen.

Snelheid minderen

De meeste aanrijdingen met reeën vinden plaats in de schemer of het donker. Faunabeheer Drenthe meldt dat de plaatsen waar ongelukken met reeën gebeuren vaak te herkennen zijn aan onoverzichtelijke bermen met veel begroeiing. Automobilisten worden geadviseerd hun snelheid te minderen en de borden goed in de gaten te houden.

Wat moet je doen als je een ree aanrijdt?
Mocht een automobilist een ree aanrijden dan kan hij of zij bellen met de politie. In Drenthe is het ook mogelijk om contact op te nemen met de valwildregeling. Een vrijwilliger komt ter plekke om het aangereden ree te verzorgen en indien nodig het dier uit zijn lijden te verlossen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 april 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel