.

.

 

.

SC Zweeloo speelt gemeentelijke derby bij CSVC

Sportclub Zweeloo speelt zaterdag aanstaande voor de eerste keer in competitieverband de gemeentelijke derby bij CSVC, de club die medio jaren negentig van de vorige eeuw voor de laatste keer actief was in de vierde klasse. Tegenwoordig verkeren de Christelijke Sport Vereniging Coevorden, die net als Klazienaveen en SV Borger nog niet onbeslist speelde, en SC Zweeloo in zwaar weer tijdens de competitie in de derde klasse D. Vorig seizoen bereikte CSVC overigens nog de play-offs waarin SC Loppersum een brug te ver bleek.

De promovendus uit Zweeloo staat thans laatste met twee punten, terwijl de Sportvereniging uit de Ganzenstad vier punten meer heeft. De belangen zijn dan ook groot op sportpark Klinkenvlier aan de Europaweg in het uiterste zuiden van de gemeente Coevorden. Scheidsrechter Tjalma uit het Groningse Farmsum laat om 14.30 uur aftrappen op één steenworp afstand van de Duitse grens. De laatste onderlinge ontmoeting was tijdens de voorronde van het bekertoernooi, seizoen 2008-2009. Door goals van Mart Klifman en Gerard Tent won CSVC in Zweeloo (0-2). In een verder verleden troffen beide verenigingen elkaar tijdens de vroegere Coevorden Cup (foto), die dus helaas ter ziele ging.

CSVC kent een fraaie historie, want het eerste herenteam speelde in totaal negen seizoenen in de tweede klasse. Het laatste kampioenschap was tijdens het seizoen 2001-2002 (derde klasse D). Routinier Gerwin Kampherbeek maakte destijds ook al deel uit van de selectie. Hij keerde overigens dit seizoen terug na een uitstapje naar stadsgenoot Germanicus zo. CSVC moet het dit voetbaljaar doen zonder doelpuntenmachine Willem Assies, die zijn kunsten tegenwoordig bij tweedeklasser FC Meppel vertoont. Afgelopen jaar schoot de spits er nog een slordige 28 (!) in voor de Coevorders.

Nieuw in de huidige selectie zijn - naast Kampherbeek - Sven Arends, Sander Blaauw (Raptim), Michel en Peter Blanken (Germanicus zo.), Arjan Catsburg en Erol Kanal. Na een goede voorbereiding rekende trainer Geert Prins zonder twijfel op een betere competitiestart. Het vooraf hoog ingeschatte CSVC won op de eerste speeldag nog wel van Nagele, maar daarna waren de oranjehemden alleen te sterk voor directe concurrent SV TONEGO. Daar waar CSVC in elk geval twee keer wist te winnen tot dusverre, wacht SC Zweeloo nog altijd op de eerste zege.

Tegen Vitesse’63 en SV TONEGO werd onbeslist gespeeld, maar de overige zeven wedstrijden gingen verloren. Tijdens de derby zo vlak voor de Ganzenmarkt moet het dan ook gebeuren voor de geplaagde ploeg van trainer Hans Pullen, die weet dat Smilde’94, Hollandscheveld, Fit Boys en ZZVV nog volgen als opponent. Daarna (medio december) volgt alweer de winterstop. Zet SC Zweeloo voor die tijd de inhaalslag in? Het lijkt ondertussen meer dan nodig, want er is een gat geslagen tussen de nummer elf en CSVC, SV TONEGO en SC Zweeloo.

Foto: Wim Elders (www.sp-zweeloo.nl

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel