Artikel
Voorbereidingen van het zwemseizoen 2021

Beste inwoners van Aalden, Zweeloo en omliggende dorpen. Hier een bericht van het zwembadbestuur om jullie te informeren over de voorbereidingen van het zwemseizoen 2021 van Zwembad Zweeloo. Dit is het eerste bericht van een miniserie over de ontwikkelingen rondom het zwembad.

 

Voor vrijwilligers en bestuur start het seizoen bij het sluiten van het zwembad in de zomer! Dan start de periode van plannen van aanpak, afstemming en verbetering van ons mooie bad voor onze gemeenschap.

We hadden met elkaar graag het coronavirus achtergelaten in 2020, maar helaas het zit ons nog allen op onze staart. Met de kennis van nu houden we vanzelfsprekend ook dit jaar rekening met maatregelen bij de opening. Hier zullen we tijdig over communiceren. Maar zover is het nog niet!

Vrijwilligers zijn visitekaartje
Zoals gezegd, in de tussentijd gebeurt er veel en we zijn enorm dankbaar met onze groep vaste vrijwilligers, een groenploeg, een grijsploeg, een blauw ploeg, energie ploeg, een schoonmaakploeg bad medewerkers en onze kassa medewerkers. Zonder deze vrijwilligers houden we het zwembad niet in stand voor ons dorp. Zij dragen zorg voor dit visitekaartje van Zweeloo. We willen ook u of jou aanmoedigen om het team vrijwilligers te komen versterken, want naast het feit dat het nodig is, is het ook heel erg leuk om samen te werken aan deze prachtige voorziening in ons dorp!

Vervanging van trap
We willen één vrijwilliger er deze keer uitlichten omdat er de afgelopen maanden namelijk enorm hard gewerkt wordt aan een nieuwe trap voor de glijbaan. De trap is in de afgelopen decennia zodanig verouderd dat we als gevolg vorig jaar  werden geconfronteerd met afkeur van de trap en dus vervanging van de trap. Tja..”hoe dan….?!” En zelfs hierop kwam vanuit onze poule van vrijwilligers een opgestoken hand. “Kom maar op! Die uitdaging pak ik op mij”, aldus Jan Pol werkzaam voor UGNA Uitvaartzorg.

 


Jan Pol neemt Olfred Nijenbanning mee in aanpak en resultaat

Werkbezoek
Onlangs gingen we als bestuur op werkbezoek (1,5m maatregel check!) in de werkplaats in Wachtum waar Jan de scepter zwaait. Jan maakt samen met zijn collega’s constructies voor baarwagens en schotten voor het preparen van graven. Maatwerk en dus vakwerk. We zagen een ambachtsman aan het werk en creativiteit ten top. In Jans weinige vrije uren pakt hij de vrijwilligerstaak op voor het construeren van de nieuwe trap. Gemiddeld 10 uur per week, al weken lang! Wist u dat deze trap uit meer dan 1000 onderdelen bestaat? En minstens tweemaal zoveel lassen? Als bestuur waren we onder de indruk van de mogelijkheden en deze inzet voor het Zwembad Zweeloo. Ook in alle voorbereidingen voor het tekenwerk gedaan door, Erik Strijker van ESE-Tekenwerk, zagen we het vakmanschap terug. Een gouden combinatie met nu al een heel mooi tussenresultaat.

Van tekening van Erik Strijker tot realisatie door Jan Pol

Van al die 1000 onderdelen zijn nu grote bouwstukken gemaakt waarmee de trap later opgebouwd gaat worden. Maar eerst wordt de trap volledig gegalvaniseerd en ge-poedercoat in een mooie nieuwe kleur! Passend bij de nieuwe kleur van de glijbaan. Want, verrassing, we zitten niet stil! Ook de glijbaan wordt in het voorseizoen van 2021 gemoderniseerd! Maar daarover meer in de volgende update van Zwembad Zweeloo!

We zijn dankbaar voor deze inzet van Jan en van onze overige vrijwilligers, klasse mensen!

Tot de volgende keer!

Hartelijke groet,

Bestuur Zwembad Zweeloo.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 maart 2021

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Amslod Drentse Fiets4Daagse 2021 gaat door

Het bestuur van de Amslod Drentse Fiets4Daagse is er na overleg met diverse partijen van overtuigd dat de editie 2021 door kan gaan. Natuurlijk zal de editie van 13 t/m 16 ...

dinsdag, 13 april 2021

Lees verder

Tennisclubs organiseren op 3 april Open Dag

Zaterdag 3 april a.s. organiseren de drie tennisclubs uit Zweeloo, Oosterhesselen en Sleen een open dag voor jeugd en jong volwassenen tot 27 jaar....

woensdag, 31 maart 2021

Lees verder

Jans Bos (61) zet krabbel ...

... onder contact hoofdtrainerschap vv Sweel. Jans Bos had al een mondelinge overeenkomst met v.v. Sweel, maar zaterdagmiddag heeft hij daadwerkelijk zijn handtekening op papier gezet....

dinsdag, 23 maart 2021

Lees verder
Willekeurige foto