Artikel
De gietijzeren paaltjes gaan er komen!

Statiegeld-donaties bij Coop Weggen voor Grafonderhoud Zweeloo. Op de begraafplaats van Zweeloo worden de grafrijen aangeduid met nummers op gietijzeren paaltjes.

Omdat er nogal wat van deze paaltjes niet meer staan -omdat ze kapot zijn gegaan of weggeraakt- maakt dat een slordige indruk. De vrijwilligers van de Stichting Bevordering Grafonderhoud Zweeloo willen daar verandering in brengen.

Eerder zijn hiervoor al verzoeken ingediend bij de Verenigingen Dorpsbelangen Aalden en Zweeloo voor een bedrag uit de dorpsbudgetten. Daar is hartverwarmend op gereageerd, zodat er al een substantiële hoeveelheid geld beschikbaar is gekomen om die paaltjes aan te schaffen.

Er is echter nog meer geld nodig want die paaltjes zijn duur. Ze zijn duur omdat het nummerplaatjes zijn en er dus voor elk paaltje een nieuwe gietmal gemaakt moet worden.

Na een tip van Gezienus Weggen is COOP-Nederland benaderd met het verzoek in de komende maanden de statiegeld-donaties voor dit doel beschikbaar te stellen. Coop Supermarkten B.V. heeft dat verzoek inmiddels gehonoreerd.

We zijn daar erg blij mee en we hopen natuurlijk dat ook u statiegeld bij de machine in de COOP in Aalden voor dit doel wilt doneren.

Alvast bedankt!

Stichting Bevordering Grafonderhoud Zweeloo

Oes Eig'n Kraantien d.d. 30 maart 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Weidevogelnestbescherming Oosterhesselen

Het weidevogelseizoen 2021 is weer begonnen. Op vrijdagmiddag 19 maart werd in Zwinderen het eerste kievitslegsel gev...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Epke en Tineke Wiersma hebben geen spijt én heimwee:

“Aan de Oude Meerdijk in Emmen deed zich een mooie kans voor om ‘nog een keer’ te bouwen naar onze smaak en wensen”. Epke en Tineke Wiersma denken zeker terug aan...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Week van Tweedehands Textiel:

imago tweedehands kleding steeds minder stoffig. Kleding weer emotionele waarde geven, mensen bewust maken van het belang van hergebruik en de wegwerpcultuur een halt toe roe...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder
Willekeurige foto