Artikel
Glasvezelnetwerk op korte termijn uitgerold

Het is begonnen:……… Na 7 jaar, vergaderen, afwachten, vergaderen en afwachten is de schop in de grond gegaan voor het glasvezelnetwerk in Aalden en Zweeloo. De banner hangt weer en we kunnen er nu niet meer om heen.

Nadat in oktober 2020 het schouwen was begonnen, duurde het een tijdje voordat de verdere activiteiten startten, maar nu gaat het helemaal los en wordt zelfs voorzichtig gehoopt dat we binnen enkele maanden op het glasvezelnet zijn aangesloten!

De tien vrijwilligers van Glasvezel Zuidenveld staan te trappelen om de bewoners te helpen mocht dat nodig zijn. U kunt hun hulp inroepen per telefoon: 0524-740014 of per mail op:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Eerst nog wat technische informatie:

Het kan zijn dat de graafploeg net iets anders de woning nadert dan u verwacht, dat heeft meestal te maken met de overige nutsvoorzieningen die in de grond liggen. Daar wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Bij het schouwen is afgesproken waar de aansluiting (vierkante witte kastje) geplaatst wordt. Let goed op dat dat op de afgesproken plaats gebeurt.

Dichtbij dit kastje komt het modem, daarvoor moet een stopcontact aanwezig zijn, omdat het modem stroom nodig heeft. Meestal is dat aanwezig, maar kijkt u het van te voren even na.

Tussen het modem en de tv moet een goede netwerkkabel komen. Als u al een modem van bv Ziggo heeft, dan is dit vaak al aanwezig.

De monteur van de provider mag meestal maar een uur bezig zijn per klant. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn, zodat de monteur er makkelijk bij kan. Is er meer tijd voor nodig neem dan contact op met een installatiebureau. Sommige providers zijn daarvoor samenwerkingsverbanden aangegaan.

De provider neemt zelf contact op met de bewoners om een afspraak te maken voor het plaatsen van het modem en het activeren van het abonnement

Klachten (over providers of andere zaken) kunt u melden bij de helpdesk van Glasvezel Zuidenveld. Glasvezel Zuidenveld kan niet elk probleem oplossen, maar het is wel belangrijk dat ze weten wat er wel of niet goed gaat.

Als u nog geen abonnement heeft, kunt u dat alsnog afsluiten.

E-mails:

Tijdens de voorlichtingsavonden is verteld dat de zgn ‘sleutelstudenten’ zouden kunnen helpen bij het maken van nieuwe e-mailadressen of het omzetten van oude e-mailaccounts voor mensen die daarbij hulp nodig hebben. Vanwege Corona kan dat helaas niet doorgaan. De vrijwilligers kunnen u daarbij ondersteunen. Maar zij moeten natuurlijk ook de Coronamaatregelen in acht nemen. Mocht u hulp nodig hebben wat u niet direct in uw eigen omgeving kunt krijgen kunt u een beroep op hen doen.

De helpdesk helpt u graag, maar ze zijn natuurlijk vrijwilligers en kunnen geen professionele hulp bieden.

Vrijwilligers Jos Govaarts (r) en Dick van Bruggen van Glasvezel Zuidenveld.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 april 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Weidevogelnestbescherming Oosterhesselen

Het weidevogelseizoen 2021 is weer begonnen. Op vrijdagmiddag 19 maart werd in Zwinderen het eerste kievitslegsel gev...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Epke en Tineke Wiersma hebben geen spijt én heimwee:

“Aan de Oude Meerdijk in Emmen deed zich een mooie kans voor om ‘nog een keer’ te bouwen naar onze smaak en wensen”. Epke en Tineke Wiersma denken zeker terug aan...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Week van Tweedehands Textiel:

imago tweedehands kleding steeds minder stoffig. Kleding weer emotionele waarde geven, mensen bewust maken van het belang van hergebruik en de wegwerpcultuur een halt toe roe...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder
Willekeurige foto