.

.

 

.

Geslaagd, de vlag kan uit!

Havo-opleiding mooie opstap voor Owen Wesseling naar uniformberoep. Owen Wesseling had zijn zinnen gezet op de opleiding van Handhaving Toezicht en Veiligheid op het Alfa College in Hoogeveen, maar is daar helaas voor uitgeloot. Er was echter wel goed nieuws voor de 15-jairge Meppenaar, want hij slaagde aan het Esdal College in Oosterhesselen voor de mavo-opleiding.

                       OWEN WESSELING

Owen kijkt terug op een bijzonder schooljaar, met veel online-lessen, weinig contact met klasgenoten en ook geen stages. “Gelukkig gingen we in de laatste maanden weer terug naar de normale situatie.”

In het examenjaar koos Owen Wesseling  voor het profiel economie, met het vakkenpakket Biologie, Engels, Duits, Nederlands, Economie en Aardrijkskunde. Dat leverde nauwelijks problemen op, want hij slaagde met een prima cijferlijst.

“Het is jammer dat ik nu uitgeloot ben voor de opleiding Handhaving Toezicht en Veiligheid, maar hopelijk krijg ik op termijn een nieuwe kans. Een uniformberoep heeft mijn voorkeur. Ik zou wel bij de marechaussee willen werken of  als Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Dit betekent dat je hiermee ook opsporingsbevoegdheid hebt en dat je naast surveilleren ook leert om sancties uit te delen”, zegt de fanatiek doelman van Sweel JO17.

Owen gaat aan het Esdal College nu eerst starten met de havo-opleiding en kan gedurende deze studie in Emmen weloverwogen keuzes maken waar zijn toekomst ligt.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 29 juni 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel