.

.

 

.

Sportclub Zweeloo overtuigt niet en verliest ruim van Smilde’94

ZWEELOO – Sportclub Zweeloo blijft het enige team in de derde klasse D zonder zege. Medepromovendus VV Smilde’94 bleek zaterdag te sterk voor de ploeg van trainer Hans Pullen, 0-3. Zelfs met één man minder – Smildeger Arjan Pruim kreeg zijn tweede gele kaart na de 0-1 – wisten de bezoekers nog twee keer te scoren in het restant van de wedstrijd. Na afloop bleek dat de achterstand op de veilige elfde positie, die Hollandscheveld bezet, acht punten bedraagt. Zweeloo moet alle zeilen bijzetten om tijdens de resterende drie wedstrijden voor de winterstop tot goede resultaten te komen, want elk duel is zwaar.

Tijdens het eerste halve uur gebeurde het nodige voor beide doelen. De van Smilde’94 zo. 1 overgekomen aanvaller Erwin Prins kreeg al snel een grote kans, mee Remko Koopman redde. Vincent Kok kreeg aan de andere kant van het veld een grote mogelijkheid, maar de aanvaller miste. Op aangeven van Smilde’94-middenvelder Frank Kiers kreeg een van zijn ploeggenoten een schotkans, maar de score werd niet geopend. Met nog een kwartier te gaan tot aan de rust kreeg Zweeloo een levensgrote kans op de 1-0, maar alleen voor keeper Rolf Bruggink schoot Rick Hagenauw naast.

Een gevaarlijke inzet van middenvelder Martin Stoffers bleek de voorbode voor de 0-1, want zijn teamgenoot op het middenveld Anne Vos kopte uiteindelijk raak na een hoekschop. Even daarna kreeg rechtsback Pruim zijn tweede gele kaart, maar de thuisploeg profiteerde niet. Kiers van Smilde’94 soleerde nog eens richting het doel van Zweeloo, maar een treffer bleef uit. Direct na de rust was Smilde’94 gevaarlijk toen Prins zijn harde schot zag gekeerd door Koopman. Het was Stoffers die enige minuten later de marge verdubbelde na – opnieuw – een hoekschop.

Nog binnen een uur wedstrijd kopte spits Sylvio Olsder van de gasten naast en scoorde Kiers de 0-3 via een afstandsschot. De wedstrijd bleek beslist, want Zweeloo kon geen vuist (meer) maken. Ook Smilde’94, dat zich stevig in de middenmoot nestelt, geloofde het wel. Op 20 november ontvangt Zweeloo streekgenoot VV Hollandscheveld voor de eerste onderlinge ontmoeting ooit in competitieverband. Wordt de slechte serie eindelijk doorbroken door een team dat voor elkaar door het vuur gaat?

Sportclub Zweeloo – Smilde’94: 0-3 (0-1). 33. Anne Vos 0-1, 47. Martin Stoffers 0-2, 56. Frank Kiers 0-3. Scheidsrechter: Volders (Bedum). Gele kaart: Henri Popken en Julian Manting (Zweeloo). Rode kaart: 37. Arjan Pruim (Smilde’94/twee keer geel).

Zweeloo: Remko Koopman; Julian Manting, Ties van der A, Gerko Lanting (60. Bertin Kiers), Henri Popken; Rick Kiers, Gerwin Stevens, Anne Hajes (75. René Lanting), Thomas Wolting (75. Arno Stevens); Vincent Kok, Rick Hagenauw.

Smilde’94: Bruggink; Pruim, Daling, Mohammed, Oortman; Vos, Stoffers, Kiers, Schreuder; Prins (75. Tingen), Olsder (85. Hajro).

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel