.

.

 

.

Startsein voor plastic inzameling in Aalden

AALDEN - De wethouders van milieu van de gemeente Coevorden en Emmen hebben afgelopen donderdag het startsein gegeven voor de inzameling van plastic afval. Dat deden zij door de inzameling uit te voeren in de besneeuwde woonwijken van Aalden. Hier was bij praktisch elk huishouden een plastic zak aan de weg gezet. Bij sommige woningen zelfs meerdere zakken. Wethouder Jenne Holman (Emmen) en Geert Braam (Coevorden) liepen mee met de medewerkers van Area Reiniging om de zakken plastic verpakkingsafval in de vuilniswagen te werpen.

De inzameling verliep boven verwachting: bij vele mini-containers waren plastic zakken aangeboden door inwoners van Aalden. Omwonenden reageerden positief in de richting van de beide wethouders: "Dit scheelt me veel ruimte in de grijze container" tot "We wassen eerst het plastic afval af voor het in de zak te stoppen zodat het niet gaat stinken" waren de gehoorde reacties. Een oudere inwoner van Aalden riep de verpakkingsindustrie ook op om slimmer met verpakkingen om te gaan: "Het hoeft allemaal niet zo uitgebreid en ingewikkeld ingepakt te worden, dat scheelt ook een hoop!"

De wethouders toonden zich enthousiast. Jenne Holman: "Door plastic verpakkingsafval apart te houden ontvangen gemeenten € 450,- per 1000 kilo plastic. Met die opbrengsten kunnen we Area op pad sturen om het afval in te zamelen." Geert Braam verwees naar het positieve effect voor het milieu: "De plastic verpakkingen kunnen nu voor nieuwe artikelen als tennisballen, bumpers en fleecekleding gebruikt worden en hoeven niet nutteloos verbrand te worden. Zowel aan de productiekant als aan de afvalkant sparen we daarmee het milieu."

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel