.

.

 

.

Janneke Holwarda presenteert literair en muzikaal programma

Zondag 6 februari muziek, meerstemmige zang en ballads in kerkje van Zweeloo

Zweeloo – Op uitnodiging van Sweel Cultureel presenteren auteur Janneke Holwarda en het close-harmony trio De Fresyja's op zondag 6 februari in het kerkje van Zweeloo een literair en muzikaal programma. Centraal staat de door Holwarda in 2009 geschreven roman Zeesteen. Het is een boeiend en aangrijpend verhaal over een studente Nederlands die na het verlaten van het uiteengewaaide nest op het platteland niet in staat blijkt in de stad haar vleugels uit te slaan. Voorgelezen fragmenten uit Zeesteen worden afgewisseld door liederen die qua sfeer en tijdgeest bij het boek passen.

Janneke Holwarda werd in 1953 in Emmen geboren. Ze bezocht daar het Gemeentelijk Lyceum, het tegenwoordige Esdal-college, waar haar liefde voor literatuur, poëzie en theater ontstond. Daarna studeerde ze aan de Bibliotheekacademie in Groningen en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Janneke werkt als actrice, trainer en coach. Toen ze terug verhuisde naar het noorden van het land besloot ze gehoor te geven aan een lang gekoesterde wens: schrijven. Haar debuutroman ‘Zeesteen’ schreef ze in de zomer van 2009 en is verschenen in maart 2010. Het trio De Fresyja's, dat voor vocale intermezzo's zal zorgen, bestaat uit Janneke Renkema (zang), Sylvia Lambeek (zang) en Fred Hendriks (zang en gitaar).

Verder is er een optreden te beluisteren van het strijkwerkerskwartet MOOD. Het muzikale kwintet bestaat uit Hilde Kruimink (zang en viool), Mike Visser (piano) en de zangeressen Maghijne de Vries, Willemien Dijkstra en Marije Kamping. De leden hebben elkaar leren kennen in het Esdal-schoolorkest en heeft inmiddels al veel optredens op haar naam staan. Het repertoire wordt gearrangeerd door Jan Kruimink die zorgt dat de meerstemmige zang nog beter tot uiting komt. Ze spelen onder meer Make You Feel My Love (Adele), Halelujah (Jeff Buckley/Lisa), Ballads, maar ook een medley van Queen-stukken. Het literair en muzikaal programma begint om 15.00 uur. De entree is10,00 euro; incl. koffie/ thee en koek/cake. Meer info is te lezen op de website www.sweelcultureel.nl

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel