.

.

 

.

Een fijne herinnering bij een recept

Lekker spontaan kwam Gerja Askes uit Zweeloo op ons of bij het voetbalveld. Gerja had een bijzonder recept dat zij wel wilde delen met de lezers van Oes Eig'n Kraantien.

Het is een familierecept dat tot op de dag van vandaag nog steeds door de hele familie wordt klaargemaakt. Het recept brengt de herinnering terug naar de zaterdag thuis. Pa ging vrijwel elke zaterdagmorgen naar het voetbalveld. In haar herinneringen ziet Gerja hem nog steeds tussen de middag de keuken binnen komen, waar zij en haar familie aan tafel op hem zitten to wachten. Als pa thuis kwam, dan pas gingen zij rijst met krenten en rozijnen eten. Eenmaal klaar met eten, ging Pa weer terug naar het voetbalveld.

Net als vroeger thuis maakt Gerja nu ook op zaterdag voor haar gezin rijst met krenten en rozijnen. Weliswaar niet elke zaterdag, maar toch wel zo'n 1 keer per maand.

Rijst met krenten en rozijnen

Ingredienten:
300 gr. rijst (witte)
100 gr. krenten
175 gr. rozijnen
8 suikerschepjes suiker
500 ml melk 1 verse worst snufje zout

Bereidingswijze
Verse worst in water met een beetje zout koken ± 15 min. Dan rijst met krenten en rozijnen toevoegen.
Koken tot de bereidingstijd van de rijst klaar is.
Afgieten en nog even 10 minuten met het deksel op de pan laten staan.
Melk koken met de suiker naar behoefte.

Haal de worst uit de pan en verdeel deze in stukken.
Schep nu wat van de rijst op een bord en doe hier dan naar behoefte een paar lepels melk overheen. Dan nog een stuk worst erbij en klaar is kees. Eet smakelijk!


Zoon Jorn, kan er niet genoeg van krijgen.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel