.

.

.

Sportclub Zweeloo degradeert na te ruim uitgevallen verlies

NAGELE – Het schermdonker in het verre Nagele was dinsdagavond het decor van de degradatie voor Sportclub Zweeloo, dat na één voetbaljaar afscheid neemt van de derde klasse. En dat feit komt niet als een verrassing. Daar waar de felicitaties uitgaan naar de kampioen van de vijfde klasse D VV Sleen  – de derby staat dus eindelijk weer op het programma in de competitie – verloor het piepjonge Zweeloo in de Noordoostpolder met geflatteerde cijfers van nummer twaalf VV Nagele, 6-2.

Vincent Kok scoorde opnieuw twee keer en dat op fraaie wijze, maar het was Zweeloo dat met een 0-1 voorsprong de kleedkamers opzocht aan de Ploegstraat. Met meer precisie zou de ploeg van trainer Hans Pullen zeker drie keer gescoord hebben. Voor de rust stond er een team op het veld dat voor elkaar door het vuur ging. In de tweede helft bleken balverlies op het middenveld en onvoldoende wegwerken achterin funest voor de nummer laatst, want in het restant liepen de ook al jonge Flevolanders uit van 3-1 naar 6-1.

Tijdens de eerste helft was de wedstrijd even spannend als open, maar het was Zweeloo dat de eerste tik uitdeelde. Kok stuurde een vrije trap schitterend in de bovenhoek en zag dat doelman Thomas Keur alleen maar naar de bal kon kijken. Keeper Jaap Haan had ook in de 21e minuut te maken met de laagstaande zon, maar zijn redding na een inzet van rechtsbuiten Emiel Krops mocht er zijn. Alex van der Spoel kreeg zes minuten later dé kans om de marge te verdubbelen, want de spits verscheen plotsklaps vrij voor Keur. Maar de bal? Die ging, ook tot ontzetting van Van der Spoel, naast.

Zweeloo zocht naar meer. A-junior Ingmar Kok en ‘stand-in’ Ariën Sikken combineerden er lustig op los over rechts, waarna een afgemeten voorzet volgde. Van der Spoel kopte heel behoorlijk en snoeihard richting doel, maar ook deze inzet ketste tegen het vangnet. Amper zestig tellen later ging linksbuiten Bart Prins op avontuur richting Haan, die de harde knal van de Nagelees onschadelijk maakte. Vlak voor de rust was ook Bertin Kiers vlakbij de 2-0, maar hij leek niet goed uit te komen met zijn passen.

Haan ging overigens nog tegen de vlakte na een wilde sprong van centrumaanvaller Robin Staes, maar de goalie kon de strijd vervolgen. De tweede helft was niet om over naar huis te schrijven en eens te meer bleek dat een minimale voorsprong razendsnel kan verdwijnen. Middenvelder Gert-Jan Hulsman profiteerde van balverlies aan de kant van Zweeloo en schoot raak. Nog geen vijf minuten later trof Staes de lat, waarna de ingevallen linksbuiten maar net naast mikte. Met nog een half uur te gaan kwam de 2-1 er toch via dezelfde aanvaller, die dankbaar gebruik maakte van balverlies.

Twintig minuten voor tijd was het over, want de snelle Krops scoorde. Daarvoor maakte A-junior Marc Stevens al zijn debuut voor Zweeloo, dat na de 3-1 Robin Sikken – ook A-junior - nog zag invallen. Bijna direct bleek de jeugdspeler gevaarlijk. Het was te laat, want binnen acht minuten vond Nagele nog drie keer het net. Vlak voor tijd ontsnapte verdediger Thom Jukema nog aan een rode kaart na een charge op Van der Spoel. Scheidsrechter Beens uit Genemuiden deed het af met geel. Kok viel aan de andere kant opnieuw op, want ook zijn tweede treffer van de avond was mooi: 6-2.

Nagele – Sportclub Zweeloo: 6-2 (0-1). 4. Vincent Kok 0-1, 47. 1-1, 60. 2-1, 69. 3-1, 77. 4-1, 83. 5-1, 85. 6-1, 88. Vincent Kok 6-2. Scheidsrechter: Beens (Genemuiden). Gele kaart: Thom Jukema (Nagele).

Zweeloo: Jaap Haan, Ingmar Kok, René Lanting (70. Robin Sikken), Hans Lanting, Marco van Veen, Ariën Sikken (65. Marc Stevens), Ties van der A, Vincent Kok, Thomas Wolting, Alex van der Spoel, Bertin Kiers.