.

.

 

.

Koninklijke Onderscheidingen gemeente Coevorden 2011

 

Jan Mensinga (67) en Geert Kwant (68) zijn vrijdagochtend tijdens de lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De beide inwoners kregen deze Koninklijke Onderscheiding vanwege hun grote verdiensten op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied. Mede dankzij de inzet van Kwant en Mensinga is de Jantina Helling-molen voor de volgende generatie bewaard gebleven. Al meer dan dertig jaar houden de beide inwoners van Aalden zich met het beeldbepalende monument aan de Molenwijk bezig.

 

Veel initiatieven in Aalden en Zweeloo hebben door de inzet van Mensinga en Kwant een stimulans gekregen en hebben nu een blijvend karakter.

 

Bij vrijwel alle verenigingen en festiviteiten in de dorpen zijn ze op een of andere manier betrokken. Geert en Jan kiezen graag voor een coöperatieve aanpak en drukken daarmee een belangrijke stempel op de gemeenschap. Ze weten mensen in beweging te krijgen en enthousiast te maken.

Bijschrift foto: Jan Mensinga en Geert Kwant (beide voorste rij) toosten met een glaasje oranjebitter op de Koninklijke Onderscheiding. (Foto: Gemeente Coevorden)

 

ng.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel