.

.

.

Sportclub Zweeloo verliest laatste uitduel bij gretig Hollandscheveld

HOLLANDSCHEVELD – In het tropisch warme Hollandscheveld scoorde Sportclub Zweeloo zaterdag geen punten. De laatste uitwedstrijd van het seizoen ging met 4-0 verloren na een 1-0 achterstand bij de rust. Op het fraaie hoofdveld van sportpark De Oosthoek – waar de hoofdsponsor van de thuisclub voor de gelegenheid een juweel van een auto te koop had gezet - schoot topschutter Robert Tichelaar er drie in voor VV Hollandscheveld, dat nog een kans heeft op de play-offs.

Ondanks de ruime nederlaag kwam Zweeloo tot vier behoorlijke kansen, maar het was veelzeggend dat het team na de rust niet meer gevaarlijk werd. Voor de rust was het bij vlagen helemaal niet zo onaardig. Bertin Kiers kopte naast na een voorzet van Alex van der Spoel en René Lanting zag zijn schot geblokt worden door een Hollandschevelder. Halverwege de eerste helft nam Van der Spoel het doel van Patrick van der Hoek onder vuur, maar zijn kopbal miste kracht.

Drie minuten later kwam Hollandscheveld op voorsprong via een verdekt schot van spits Tichelaar. Tien minuten voor de pauze probeerde aanvaller Robin Bijl de 2-0 te maken, maar keeper Remko Koopman redde. Aan de andere kant van het veld kopte Hans Lanting over. En na een aanval over de rechterflank zag Bijl dat zijn inzet tegen de paal belandde.

Tijdens de tweede helft zakte Zweeloo weg. Een speler van de thuisclub raakte al snel eerst de paal en later de lat, waarna Tichelaar de marge verdubbelde. Vijf minuten later deed hij er nog een schepje bovenop. Eén minuut voor tijd vond ook Bijl het net, 4-0.

Op 14 mei speelt Zweeloo de laatste competitiewedstrijd tijdens het seizoen 2010-2011. Streekgenoot CVV Fit Boys komt op bezoek. Alleen de eer staat op het spel. Maar dat is in Coevorden, Oosterwolde (Friesland), Luttelgeest (Flevoland), Koekange en Haren (Groningen) wel anders…

Hollandscheveld – Sportclub Zweeloo: 4-0 (1-0). 25. 60. en 65. Robert Tichelaar 1-0, 2-0 en 3-0, 89. Robin Bijl 4-0. Scheidsrechter: Scholtens (Sellingen). Gele kaart: Gerko Lanting (Zweeloo).

Zweeloo: Remko Koopman, Ties van der A, Gerko Lanting (55. Jeroen Seubers), Hans Lanting, Rick Kiers, Thomas Wolting, René Lanting, Vincent Kok, Anne Hajes (65. Ariën Sikken), Bertin Kiers, Alex van der Spoel (80. Jaap Haan).