.

.

 

.

SIVO zoekt gastgezinnen

Regio - De organisatie van het Internationale folkloristisch dansfestival SIVO in Odoorn zoekt voor de komende editie van het dansfestival nieuwe gastgezinnen. Voor dit evenement, dat van 3 t/m 7 augustus op het programmma staat, hebben zich nu al twintig buitenlandse groepen aangemeld. Van China tot Zuid-Afrika en Colombia. Voor alle dansers en danseressen van de buitenlandse groepen wordt ook dit jaar weer gezocht naar gezinnnen die gedurende enkele dagen buitenlandse deelnemers als gast willen onderbrengen.


De Stichting Internationale Volksculturen Odoorn (SIVO) is blij dat er gezinnen zijn die al vele jaren achtereen dansers in  huis nemen. Van sommige gastegzinnnen is bekend, dat zij na jaren nog  steeds contact hebben met hun vroegere gasten.Ze mailen regelmatig met elkaar of zoeken elkaar zefs op in hun geboorteland. Veel gastgezinnen brengen ieder jaar opnieuw weer mensen onder, maar toch worden er, door verloop in het aantal huishoudens dat zich als gastgezin opwerpt, ook ieder jaar nieuwe gezinnnen gezocht. Ook voor dit festival.

Per gezin worden twee personen als gast in huis opgenomen. Een gastgezin kan volop genieten van de gasten, ook tijdens de optredens. Ieder gastgezin krijgt als tegenprestatie namelijk van de SIVO-organisatie passe-partouts die gratis toegang geven tot het vijfdaagse festival. Daarnaast worden de gastvrije gezinnen tijdens het evenement dagelijks van informatie voorzien door de hosten, die de dansgroepen de gehele periode begeleiden.

Gezinnen die het leuk vinden om een jaar als gastgezin te fungeren, kunnen conctact opnemen met de contactpersoon van de 'Commissie Huisvesting' van SIVO : Don Op`t Eijnde.

Hij is per mail bereikbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Meer informatie is te vinden op de SIVO-site: www.sivofestival.nl Ook kunt u informatie vragen bij Henri Hooge - Aalden / Janny Kruimink Odoorn (Commissie Huisvesting)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel