Artikel
SIVO zoekt gastgezinnen

Regio - De organisatie van het Internationale folkloristisch dansfestival SIVO in Odoorn zoekt voor de komende editie van het dansfestival nieuwe gastgezinnen. Voor dit evenement, dat van 3 t/m 7 augustus op het programmma staat, hebben zich nu al twintig buitenlandse groepen aangemeld. Van China tot Zuid-Afrika en Colombia. Voor alle dansers en danseressen van de buitenlandse groepen wordt ook dit jaar weer gezocht naar gezinnnen die gedurende enkele dagen buitenlandse deelnemers als gast willen onderbrengen.


De Stichting Internationale Volksculturen Odoorn (SIVO) is blij dat er gezinnen zijn die al vele jaren achtereen dansers in  huis nemen. Van sommige gastegzinnnen is bekend, dat zij na jaren nog  steeds contact hebben met hun vroegere gasten.Ze mailen regelmatig met elkaar of zoeken elkaar zefs op in hun geboorteland. Veel gastgezinnen brengen ieder jaar opnieuw weer mensen onder, maar toch worden er, door verloop in het aantal huishoudens dat zich als gastgezin opwerpt, ook ieder jaar nieuwe gezinnnen gezocht. Ook voor dit festival.

Per gezin worden twee personen als gast in huis opgenomen. Een gastgezin kan volop genieten van de gasten, ook tijdens de optredens. Ieder gastgezin krijgt als tegenprestatie namelijk van de SIVO-organisatie passe-partouts die gratis toegang geven tot het vijfdaagse festival. Daarnaast worden de gastvrije gezinnen tijdens het evenement dagelijks van informatie voorzien door de hosten, die de dansgroepen de gehele periode begeleiden.

Gezinnen die het leuk vinden om een jaar als gastgezin te fungeren, kunnen conctact opnemen met de contactpersoon van de 'Commissie Huisvesting' van SIVO : Don Op`t Eijnde.

Hij is per mail bereikbaar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Meer informatie is te vinden op de SIVO-site: www.sivofestival.nl Ook kunt u informatie vragen bij Henri Hooge - Aalden / Janny Kruimink Odoorn (Commissie Huisvesting)

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Recordaantal bezoekers op 25e Folk Veur Volk

Een recordaantal folkliefhebbers verzamelde zich zaterdag in de Hof van Schepers voor de 25e editie van Folk Veur Volk. Voor het eerst kwamen er meer dan 1.100 bezoekers op het festiva...

dinsdag, 25 juni 2019

Lees verder

Spitten naar pareltjes uit archief gemeente Zweeloo

Henk Reinds, Fokko Kuipers, Ton van den Oever en Bea Kool zijn sinds vorig najaar bezig aan een monsterklus. De vier leden van de Historische Vereniging Zweeloo (HVZ) helpen de gem...

dinsdag, 18 juni 2019

Lees verder

Aftrap zomerprogrammering Weeshuisweide door Bert Visscher met Noordpoolorkest

Kom luisteren en dansen op 21 juni. ‘Organiseer activiteiten en evenementen op de Weeshuisweide’ werd vaak als idee genoemd in bijeenkomsten over de toekomst van de binnenstad van Coevorden. Zo’n moo...

zaterdag, 15 juni 2019

Lees verder
Willekeurige foto