Artikel
SIVO zoekt gastgezinnen

Regio - De organisatie van het Internationale folkloristisch dansfestival SIVO in Odoorn zoekt voor de komende editie van het dansfestival nieuwe gastgezinnen. Voor dit evenement, dat van 3 t/m 7 augustus op het programmma staat, hebben zich nu al twintig buitenlandse groepen aangemeld. Van China tot Zuid-Afrika en Colombia. Voor alle dansers en danseressen van de buitenlandse groepen wordt ook dit jaar weer gezocht naar gezinnnen die gedurende enkele dagen buitenlandse deelnemers als gast willen onderbrengen.


De Stichting Internationale Volksculturen Odoorn (SIVO) is blij dat er gezinnen zijn die al vele jaren achtereen dansers in  huis nemen. Van sommige gastegzinnnen is bekend, dat zij na jaren nog  steeds contact hebben met hun vroegere gasten.Ze mailen regelmatig met elkaar of zoeken elkaar zefs op in hun geboorteland. Veel gastgezinnen brengen ieder jaar opnieuw weer mensen onder, maar toch worden er, door verloop in het aantal huishoudens dat zich als gastgezin opwerpt, ook ieder jaar nieuwe gezinnnen gezocht. Ook voor dit festival.

Per gezin worden twee personen als gast in huis opgenomen. Een gastgezin kan volop genieten van de gasten, ook tijdens de optredens. Ieder gastgezin krijgt als tegenprestatie namelijk van de SIVO-organisatie passe-partouts die gratis toegang geven tot het vijfdaagse festival. Daarnaast worden de gastvrije gezinnen tijdens het evenement dagelijks van informatie voorzien door de hosten, die de dansgroepen de gehele periode begeleiden.

Gezinnen die het leuk vinden om een jaar als gastgezin te fungeren, kunnen conctact opnemen met de contactpersoon van de 'Commissie Huisvesting' van SIVO : Don Op`t Eijnde.

Hij is per mail bereikbaar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Meer informatie is te vinden op de SIVO-site: www.sivofestival.nl Ook kunt u informatie vragen bij Henri Hooge - Aalden / Janny Kruimink Odoorn (Commissie Huisvesting)

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Bibliotheken op dinsdag 24 september gesloten

Studiedag medewerkers. Op dinsdag 24 september 2019 gaan de medewerkers van de Drentse bibliotheken naar een gezamenlijke studiedag. De meeste bibliotheken zijn die dag ges...

vrijdag, 20 september 2019

Lees verder

Aan alles komt een eind:

Ook aan De Toorn van Thunaer. “En dat is wennen”. Het indrukwekkende Drentstalig muziek- en theaterspektakel De Toorn van Thunaer is definitief afgelopen. Zondagavond 8 september klonk tegen elf uur het...

dinsdag, 17 september 2019

Lees verder

Geslaagde schildersdag Zweeloo…

Onder deze naam werd ook dit jaar weer een ‘plein air’ schilderdag gehouden, georganiseerd door Tourist Info en Kunstenaarsdorp Zweeloo, op zaterdag 14 september. Vele superlatieven kunnen worden gebruikt om het suc...

dinsdag, 17 september 2019

Lees verder
Willekeurige foto